Антоний Гълъбов: Партиите не искат предсрочни избори

  • 24 октомври 2014 14:51

  • 1673
  • 4
Антоний Гълъбов: Партиите не искат предсрочни избори
©

"Няма съмнение, че следващото управление на България ще бъде с широка парламентарна подкрепа".

Това заяви социологът и политолог доц. Антоний Гълъбов, цитиран от Фокус. „Политическите партии не желаят предсрочни избори и правителството ще може да разчита на един санитарен период от относително спокойствие, който ако не е 300 дни, както обеща ДПС, то ще бъде най-малко половин година. Това ще бъде така, защото АБВ, ДПС и ББЦ ще подкрепят правителството по определени теми”, каза доц. Гълъбов.

„В същото време АБВ си даде сметка, че ако влезе във взаимодействие с ГЕРБ, ще позволи на БСП да сгъсти и концентрира критиките си срещу политическата формация на Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в по тема идеологически профил. По това отношение АБВ маневрира, настоявайки че ГЕРБ трябва да проведе тези консултации с БСП и по този начин да се реши въпросът дали ще има ляво крило в бъдещата управляваща коалиция. Това най-вероятно няма да се случи, особено след консултациите с „Патриотичен фронт”, но това не означава, че АБВ няма да гласува определени решения в парламента в подкрепа на предложенията на мандатоносителя”, обясни политологът.

„Важно е да се види в момента каква ще е реакцията на Реформаторския блок. Дали те ще се опита да участват пряко в правителство, или ще избере варианта, който избра „Патриотичен фронт”. По-скоро очаквам, че РБ ще предпочете да има пряко участие в кабинета. Това най-вероятно ще бъде тема на консултации между блока и ГЕРБ в следващите дни”, допълни доц. Гълъбов.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1673 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Кирил Груев

2015.02.18 | 16:05

4
ДА НЕ СА ЛУДИ ДА ИСКАТ НОВИ ИЗБОРИ, ЗАЩОТО НЯМА ДА ВЛЯЗАТ В СЛЕДВАЩИЯ

2014.11.04 | 14:27

3
Партиите не искат да инвестират повече пари в купуването на ромски гласове. Политиците не желаят нови избори, а народът не желае вече политиците.

2014.11.04 | 14:27

2
ТИКВАТА на свинете ! Те обичат ТИКВИ , особено ПРОСТИ от Банкя ! XAXAXAXA ! НАЦЕПЕНИ и накълцани на ситно ! Ритайте ги навсякъде , където ги видите ! Прокълнати са тези престъпници ! Правят ни живота невъзможен !

2014.10.24 | 22:52

1
ИЗБОРИИИИИИ ! АТАКА НА ВЛАСТ ! ВОЛЕН ПРЕМИЕР! ТОВА Е НЕИЗБЕЖНОТО БЪДЕЩЕ ! КОЛКОТО ПО - СКОРО , ТОЛКОВА ПО - ДОБРЕ ! ТИКВИТЕ В КИРЕЧА ! КОЛКОТО ПО - СКОРО ОЩЕ ПО - ДОБРЕ ! АТАКАААААА !

Добави коментар

Водещи новини