Ловешката болница с нов временно изпълняващ длъжността директор

  • 24 октомври 2014 14:43

  • 2659
  • 2
Ловешката болница с нов временно изпълняващ длъжността директор
©

Ловешката болница е с нов временно изпълняващ длъжността директор. От 22 октомври с решение на борда на директорите на лечебното заведение. На мястото на подалия оставка изпълнителен директор д-р Тихомир Бенев е назначена Донка Минкова. До момента тя бе председател на ТЕЛК - Ловеч.

Минкова е била лекар в село Микре, след това училищен лекар в Ловеч. Работила е в Центъра за спешна помощ. Била е директор на Районния център по здравеопазване, на Регионалната здравноосигурителна каса, а от 2006 г. и на ТЕЛК - Ловеч. Има специалност "Вътрешни болести", "Социална медицина", "Здравен мениджър", експерт е по акредитация на лечебни заведения.

По думите й ловешката болница е в много тежко финансово състояние, неразплатените просрочени задължения са над 3,1 милиона лева. От тях за медикаменти са 1,5 милиона лева, 992 хиляди за медицински консумативи, а останалите са към доставчици на ток, вода и газ. Няма неразплатени задължения към медицинския персонал.

Минкова добави, че е възложила на началниците на отделения да предложат мерки за подобряване на работата в тях. "Трябва да има оптимизация. Имам предвид привличане на хора с други специалности и съответно да бъдат сключени договори с касата по
други клинични пътеки. Тя добави, че за излизане от тежкото финансово състояние ще търси съдействие от общината и Министерството на здравеопазването. Съобщи също, че новият временно изпълняващ длъжността председател на ТЕЛК - Ловеч, е д-р Георги Петров.

Последвайте канала на

Нора Виткова
2659 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
!

2014.11.10 | 11:13

2
Най-после клана Беневи, след като прецака образованието на куп ученици / езика е английски/ , дойде ред и на болницата, пълна с абсолютни некадърници, кражби от касата и доктори завършили с "тройка", разни "ЕТ-та" и некомпетентни лапачи. Господ да Ви накаже ...
!

2014.11.02 | 21:08

1
Тази снимка ако е от болницата, аз съм Фараон !?!

Добави коментар

Водещи новини