Филм за новите Будители отбелязва 1 ноември в София

  • 24 октомври 2014 12:07

  • 2141
  • 0
Филм за новите Будители отбелязва 1 ноември в София
©

Документален филм за новите Будители ще отбележи празника на духовните учители и водачи с вечерна премиера на 29 октомври в столичния хотел Триада.

Създателите на филма "Новите будители или Когато последните станат първи" - журналистката и създател на в. Велика БОЛГАРИА Патриция Кирилова, заедно с режисьора и оператор Валери Захов, който е собственик на BiNET.TV, ще представят филма за едно българско село с рекорден брой висшисти, където живеят над 2000 души.

Всички жители на селото се обединиха в деня на изборите, отказаха 20-те лева на партиите - и никой не пусна бюлетина в празните урни.

Единението на българите, за което будителите ни говорят от векове, се случи в село Долни Цибър и влезе във всички новинарски емисии като прецедент не само за страната ни. И точно те - хората от селото, ни дадоха пример как може да бъдем единни, въпреки различията между нас. За да ни напомнят, че идва времето, в което: "И последните ще станат първи, а първите ще станат последни." - Матей 20:16.



През погледа на хората в село, филмът показва, че това е огледало на цялото ни общество в годините на прехода. С всички болки и проблеми, довели до единението ни и желанието да променим системата, в която живеем. За повече морал и грижи за България от тези, които само в дните преди изборите се сещат за електората...

Събитието ще отбележи Деня на Будителите с годишната награда на в. Велика БОЛГАРИА, издание на едноименното сдружение. Призът за опазване на културното ни наследство ще бъде връчена на братята Стефан и Цветан Гайд за техните дългогодишни изследвания, доказали че нашите предци - траките, са създатели на най-древната писменост и култура. Домакинът на събитието - обновеният четиризвезден хотел Триада, вече 10 години е еталон за стил, комфорт и удобство, с което спечели доверието на фирми и организации, корпоративни клиенти на хотела.



Снимки: Валери Захов

Последвайте канала на

2141 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини