Подкрепа сезира КЗД срещу квесторите в търговска банка Виктория

  • 24 октомври 2014 11:44

  • 1361
  • 0
Подкрепа сезира КЗД срещу квесторите в търговска банка Виктория
©

КТ "Подкрепа" ще сезира Комисията за защита от дискриминация за действията на квесторите в Търговска банка "Виктория". Причината е, че квесторите са поискали здравното министерство, НЗОК, НОИ и МВР да проверят болничния лист на уволнения от тях шеф на управление "Правно" в банката. Това според синдиката е дискриминация по признак "увреждане", което българското законодателство забранява, съобщават от синдиката.

"Подкрепа" очаква квесторите да бъдат глобени с до 100 хил. лв. за това, че в съобщение до медиите са посочили и диагнозата на въпросния служител, което според юристите на синдиката е нарушение на Закона за защита на личните данни. Към виновните лица може да бъде предявен регресен иск, се посочва в съобщението.

Служителите в банката, която е дъщерна на КТБ, се оплакаха неколкократно от действията на квесторите, които сключвали договори за външни услуги на необосновано високи цени, необосновани уволнения и конфликт на интереси. След като тези обвинения бяха оповестени чрез медиите, квесторите в право на отговор съобщиха за установени от тях сериозни слабости и пропуски, част от които са и причина за уволнението на шефа на правния отдел.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1361 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини