Найджъл Фараж: ЕС унизи британския премиер

  • 24 октомври 2014 11:35

  • 2162
  • 0
Найджъл Фараж: ЕС унизи британския премиер
© gettyimages

Европейският съюз унизи британския премиер Дейвид КамерънДейвид КамерънДейвид Камерън - политик и премиер на Великобритания от 2010 до 2016 г. Роден в Лондон на 9 октомври 1966 г., заяви шефът на Британската партия на независимостта Найджъл Фараж, предаде Би Би Си.

С тези думи водачът на евроскептичната политическа формация коментира искането на Брюксел Обединеното кралство да увеличи членския си внос за общността с 1,7 млрд паунда (2,1 млрд евро). Поводът за желанието на ЕС, е че британската икономика има по-добри резултати от очакваното. По този начин нетните плащания към бюджета на 28-те, превеждани от Лондон, ще достигнат сумата от 8,6 млрд. паунда годишно, посочва медията.

Правителството на Великобритания заяви, че искането на ЕС е неприемливо. Член на управляващата Консервативна партия предложи Лондон да откаже на Брюксел. "Това е пладнешки обир", заяви представителят на консерваторите.

Днес британската медийна корпорация обяви, че брутният вътрешен продукт на страната през периода юни-септември 2014 г. се е увеличил с 0,7%. Предвижданията бяха за растеж от 0,9 на сто.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2162 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини