Мъртъв даскал завеща скелета си на своето училище

  • 24 октомври 2014 10:47

  • 1198
  • 0
Мъртъв даскал завеща скелета си на своето училище
©

Скелетът на бивш учител краси лабораторията на школото, където работил починалият преди години преподавател. Биологът Александру Григоре Попеску отдал цели 50 години от живота си на училището в Пукени-Мари, област Прахова. Той бил толкова привързан към работната среда и младежите, че преди смъртта си пожелал да завещае скелета си на училището.

Попеску бил назначен за главен учител десет години след започването на работа. Той бил известен със старанието си и това, че никога не пропуска час. През 60-те години на миналия век скелетът му бил окачен в класната стая. Наследниците му се шегуват, че по този начин той не пропуска занятие и от отвъдното, пише в. "Новинар".

След смъртта си тленните останки били почистени и събрани отново от професионалист, който помогнал да монтират скелета в лабораторията.

Когато местните здравни власти разбрали за човешката находка, наредили инспекция и почистване на костите. След като било потвърдено, че скелетът не е опасен от хигиенна гледна точка, той бил върнат за образователни цели в класната стая.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1198 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини