10-годишна падна от 2-рия етаж на Дом за изостанали деца (обновена)

  • 24 октомври 2014 10:17

  • 1535
  • 0
10-годишна падна от 2-рия етаж на Дом за изостанали деца (обновена)
©

10-годишно момиче е с опасност за живота, след като е паднало от втория етаж на Дом за деца и младежи с умствена изостаналост (ДДМУИ) в Берковица, съобщиха от ОД на МВР – Монтана, цитирани от Фокус.

Вчера в 06,40 ч. в Районно управление на полицията в Берковица е получен сигнал за дете в безпомощно състояние, лежащо на земята в двора на социален дом "ДДМУИ" в град Берковица. Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група при Районно управление на полицията в Берковица.

Установено е, че настаненото в дома момиче на 10 г. е паднало от прозорец на стаята, в която е било настанено. Помещението се е намирало на втория етаж на сградата на социалния дом, на височина 7,70 м. Момичето е настанено в дома с диагноза.

Вследствие на инцидента пострадалата е получила тежка черепно-мозъчна травма, изпаднала е в състояние на кома и е с опасност за живота. Оказана й е спешна медицинска помощ във ФСМП Берковица.

По предварителни данни на медицинските лица състоянието на момичето е тежко и е започнало да проявява признаци на мозъчна смърт. Впоследствие пострадалата е транспортирана и хоспитализирана в МБАЛ Монтана.

„Изключително тежко е състоянието на детето”, заяви д-р Пламен Захариев, заместник-директор на болницата.

По думите му момичето е с множество увреждания, травми и счупвания. Тежката черепно-мозъчна травма в главата е с кръвоизливи. „Към момента детето е в реанимация”, допълни д-р Захариев, цитиран от в. "Труд".

По случая е образувано досъдебно производство в Районно управление на полицията в Берковица.

Последвайте канала на

1535 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини