Жалби може да спънат третия лъч на метрото

  • 24 октомври 2014 08:57

  • 1665
  • 0
Жалби може да спънат третия лъч на метрото
©

Две жалби могат да забавят строителството на третия лъч на метрото през центъра на столицата - от бул. „Владимир Вазов”до кв. „Красно село“, заяви главният архитект Петър Диков, съобщава "Монитор".

Две граждански организации вече обжалват решението на министъра на околната среда и водите от началото на септември, че няма нужда от екологична оценка на въздействието върху околната среда. Жалбите са подадени от сдруженията „Независим обществен контрол”и „Хармония”с председатели Иван Димитров и Дончо Иванов. В документите до съда те посочват, че решението на екоминистерството не е мотивирано и е издадено в нарушение на куп разпоредби. „Това е несериозно. Не бива всеки да се прави на специалист в области, от които не разбира. Към проекта за метрото са правени много сериозни геоложки проучвания и изследвания – всичко, което е необходимо”, заяви главният архитект. Делото на първа инстанция е насрочено за април, уточни Диков и добави, че ако се даде ход, това означава, че само съдът ще реши кога ще започне реализацията на проекта. От общината ще се срещнат с жалбоподателите, за да разберат още по-добре мотивите им.

Нов конкурс за визията на пространството около жълтите павета ще се проведе през следващата година. Причината е, че Върховният административен съд върна състезанието за зоната, а журито е отменило класирането, защото никой от проектите не отговарял на изискванията

Последвайте канала на

Десислава Станева
1665 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини