Коларова: В никое училище няма готовност да се справят със случай "Ана-Мария"

  • 24 октомври 2014 08:16

  • 1379
  • 2
Коларова: В никое училище няма готовност да се справят със случай "Ана-Мария"
©

Докладът от 4-то Помощно училище излезе отдавна и ние дадохме възможност на директорката да се запознае със случая и да даде своите обяснения. Тя направи това във вторник. Комисията, която е сформирана, за да реши трябва ли да има наказателни производства ще се запознае също с доклада. Има разминавания. Като министър аз ще взема крайното решение. Това каза служебният министър на образованието Румяна КолароваРумяна Коларова Доц. д-р Румяна Коларова е родена на 10 юни 1956 г. в София. Румяна Коларова е университетски пред БТВ.

Директорката приема, че има нарушение по този случай. По мое мнение това са тежки нарушения. Например Ана-Мария е била оставена без надзор. Няма да навлизам в подробности, нека оставим органите да си свършат работата. Тя посочи, че има хиляди процедури, които са били нарушавани и те падат в съда, ако не са прецизно проучени, посочи Коларова.

Първото нещо, което аз направих беше да направя проверка във всички подобни училища и установих, че никъде няма готовност да се справят с аналогичен случай. Но това че няма разписан механизъм, не означава, че хората няма да се справят. Веднага след като съм констатирала тези липсващи мерки, съм разпоредила да се решат тези въпроси, заяви министърът. Проблемите не се решават само на хартия, категорична е тя. Ако се вземат решения, които са в интерес на един случай, това ще направи хората зависими. Нужно е да се вземат решения, които да са фундаментални. Не желая да има родители, които да са зависими от учителите и да не смеят да се оплачат, посочи Коларова.

Тя отбеляза, че в страната 48 общо са училищата, в които се работи с деца със специални образователни потребности (СОП).

Румяна КолароваРумяна Коларова Доц. д-р Румяна Коларова е родена на 10 юни 1956 г. в София. Румяна Коларова е университетски увери, че има по-фундаменталните проблеми в образованието ни - грамотност и професионалното образование. Не може да има 600 центъра за професионално обучение, които не се знае какво вършат. Няма контрол. На образованието не трябва да се гледа като на социална помощ, а като на начин за професионална реализация. Образованието засилва неравенството, а не го премахва.

За МО е важно да гарантираме получаването на качествено образование.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1379 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2014.10.27 | 20:13

2
Ами защо не направи нещо, а си клати краката на министерския стол

2014.10.27 | 20:13

1
Отървете ни от дъртите вещици над 55, които са окупирали образованието и не дават млад човек да влезе там. Освен това тормозят нас младите. Помооооооощ

Добави коментар

Водещи новини