Проф. Константинов предвиди 2 години живот на 43-то НС

  • 24 октомври 2014 08:00

  • 2100
  • 3
Проф. Константинов предвиди 2 години живот на 43-то НС
©

Надявам се новият парламент да бъде по-смирен. БСП и ДПС пък се надяват техните кадри по ниските етажи на властта да останат. Аз съм на същото мнение. Не трябва да има чистка. Който е "калинка" и не става, да си ходи. Който е кадърен, остава.

Това каза в сутрешния блок на БНТ проф. Михаил Константинов. Навсякъде по света има договорки. Естествено, че на тези разговори се обсъждат имена на министри, защото политиките се правят от конкретни хора. Би било смешно да не се обсъждат имена, коментира той преговорите между ГЕРБ и останалите парламентарно представени партии. Правителство на ГЕРБ и Реформаторския блок е най-подходящата формула за управление. Не знам обаче, защо всички забравят ДПС. Те поставиха условие Патриотичният фронт да не участва в централната власт. Патриотичният фронт не е в централната власт. Това са едни 38 гласа, които могат да бъдат използвани, когато потрябват. Политиката е на ръба на мръсната работа. Тя не е за хора със слаби нерви и слаб стомах. В политиката важи и принципа на капитализма. За вашето място на вратата чакат двама нови, обясни математикът.

Според мен 2 години ще бъдат достатъчни на 43-то Народно събрание, предвиди той. За 2 години може да бъдат решени основните проблеми на държавата. 95% от хората, които гласуваха, получиха депутати в парламента. Това се случва за първи мандат. Имаше и евтини мандати, като този на Бат Сали. Това може да се реши чрез национални листи или изборен район за чужбина. Най-добре чрез двете. Политиците вече искат да премахнат да преференциите. Важното е да не им позволяваме, категоричен беше проф. Константинов.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2100 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
До 1

2014.11.06 | 18:03

3
Червен трол, кой ти плаща ? Кутев или Добрев ? И двамата са милионери. Трябва да се харчат парите.

2014.11.06 | 18:03

2
Професора познава единственно когато му се пресере!??!!
BBisPedal

2014.10.24 | 15:41

1
Ако ГЕРБ се върне на власт, всички предприемачи, интелигенция, учени, млади учени, ИТ специалисти, музиканти, писатели и т.н. се гответе за емиграция! Вождът и учителят, другарят генерал Боко Тиквата не търпи нищо „по-умно” от него! Ще бъдат закрити малкото останали успешни предприятия! Ще бъде съсипан най-старият Софийския университет! Ще бъде закрита най-старата институция БАН! Ще бъде нарочно орязан бюджета и спрени всички проекти! Интелигенцията ще бъде доведена до пълна мизерия! Много чужденци с бизнес в България се канят да закрият всичко! Ще ви управляват мутри и биячи с основно и средно образование!

Добави коментар

Водещи новини