Брюксел оказвал натиск върху БСП за коалиция с ГЕРБ чрез Станишев

  • 24 октомври 2014 06:18

  • 3153
  • 4
Брюксел оказвал натиск върху БСП за коалиция с ГЕРБ чрез Станишев
©

Брюксел оказвал натиск върху БСП за коалиция с ГЕРБ. Натискът бил чрез лидера на ПЕС Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на и чрез Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска от АБВ, съобщава "24 часа".

Европейските социалисти и ЕНП настоявали в България да се сформира широко коалиционно правителство като в Германия без националисти в него. Шефът на ЕП Мартин ШулцМартин Шулц Мартин Шулц – германски политик, председател на Европейския парламент Мартин Шулц е роден, който освен със Станишев е близък и с Калфин, убеждавал българските си приятели, че е важно да има стабилност.

Твърди се, че Станишев разговарял с червени депутати, за да ги убеждава да подкрепят коалиция с ГЕРБ при евентуално гласуване на пленума в неделя, но смятал, че вече няма достатъчно влияние в партията си.

Хората около лидера Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно били твърдо против такъв вариант. “Тъкмо се освободихме от прегръдката на ДПС и сега да скочим в друга - това ще е самоубийствено за партията”, коментира висш социалист. АБВ пък имали изгода от такава коалиция, за да дръпнат още електорат от БСП.

Ако все пак въпросът бъде поставен на пленума, на “Позитано” 20 обсъждали да не се вземе решение още в неделя, а да се поиска произнасяне на структурите. Няма да свикваме вътрешнопартиен референдум, но в момента текат конференции за отчет на изборите, които са достатъчно широки като формат, за да се вземе подобно решение, обясни червен шеф.

Последвайте канала на

Десислава Станева
3153 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2014.10.24 | 20:03

4
Тоя КАПУТ,как така е станал комунист/социалист,при положение,че не е бил работник или служител в предприятие или завод,няма един ден трудов стаж в предприятие или фирма.Притежаваш значителни финансови възможности,като олигарх.Или това е БЪЛГАРСКИЯ ВАРИАНТ НА КОМУНИСТ.

2014.10.24 | 17:38

3
ИЗМИСЛИЦИТЕ НА СТАНИШЕВ.

2014.10.24 | 17:37

2
Те ако се гушнат, става БКП.

2014.10.24 | 14:20

1
Poslednata samoreklama na lizemernoto sastestvo na snmkata

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини