Петро Порошенко смята, че Донбас не може да оцелее без Украйна

  • 23 октомври 2014 21:43

  • 1867
  • 2
Петро Порошенко смята, че Донбас не може да оцелее без Украйна
©

Украинският президент Петро ПорошенкоПетро ПорошенкоПетро̀ Олексийович Порошѐнко (на украински: Петро Олексійович Порошенко) е роден на 26 септември увери, че регионът Донбас, който е отчасти под контрола на проруските сепаратисти, не може да оцелее без Украйна, предаде Франс прес.

"Няма да има замразен конфликт, защото Донбас не може да оцелее без Украйна", увери Порошенко в реч в Одеса три дни преди парламентарните избори в страната.

Предизборната кампания бе доминирана от боевете в Източна Украйна между украинските сили и проруските сепаратисти, в които по данни на ООН са убити над 3700 души.

Започнатият от Порошенко мирен процес не сложи напълно край на боевете и сепаратистите, които контролират отчасти Донецка и Луганска област, се готвят да организират свои отделни избори на 2 ноември.

Порошенко призова представителите на службите за сигурност да постъпват като него по отношение на "проблема, който парализира икономиката на Украйна: проблемът с контрабандата, проблемът с корупцията".

"Ако търсите къде има нарушения на митническите правила, господин полицай, господин митничар, господин прокурор, направете това, което направих аз тази сутрин", каза президентът.

Той разказа как посетил един от големите пазари в областта и не намерил там нито един случай на преминали митническа проверка продукти.

Корупцията е основна тема в предизборната кампания на Порошенко. Тази седмица той обнародва редица закони за борба с това бедствие, което е обхванало страната на всички нива на администрацията и властите, отбелязва АФП.

Държавният глава, който през май бе избран на първи тур, е фаворит в допитванията с около 30 процента от гласовете за неговата формация, далеч изпреварвайки други прозападни движения, допълва БТА. Съюзниците на сваления проруски президент Виктор Янукович са със значително по-ниска подкрепа, отбелязва Франс прес.

Последвайте канала на

Весела Найденова
1867 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2015.06.21 | 21:10

2
ДОНЕЦК е столица на ДРУГА държава ! До две седмици ще има избори и признаване от РУСИЯ ! ЧАО ! По - късничко идва ред на КИЕВ !
7Hz

2015.06.21 | 21:10

1
По-скоро Украйна няма да оцелее без Донецк и Луганск!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини