Арестуваха шефовете на ДАИ-Плевен за рекет

  • 23 октомври 2014 17:09

  • 5227
  • 7
Арестуваха шефовете на ДАИ-Плевен за рекет
© Булфото (архив)

Специализираното звено за борба с корупцията между Софийска градска прокуратура и ДАНС, задържа 7 лица за срок от 24 часа по ЗДАНС. Това съобщиха от пресцентъра на Прокуратурата.

Шест от задържаните лица, сред които директор и заместник-директор, са служители на регионалната дирекция „Автомобилна администрация“ – Плевен. Седмият задържан е посредник между служителите на ДАИ и фирмите. Същият е криминално проявен.

При извършените над 20 претърсвания и изземвания, 7 лични обиски на лица и свидетелски показания е установено, че някои от държавните служители на ДАИ са изнудвали транспортни фирми, от които са изисквали плащане на месечен абонамент и са настоявали извършването на годишните технически прегледи да става в точно определен пункт. Т.нар. такса „спокойствие“ е била изисквана и от собственици на транспортни фирми и техни представители. Установени са и спорадични плащания при извършени пътни нарушения. Служителите на ДАИ са търгували и с издаване на лицензи за управление на МПС.

До момента броят на фирмите, обект на изнудване, е над 10. Претърсени са служебни помещения в сградата на ДАИ, пункт за извършване на годишни технически прегледи, адреси, офиси, жилища и автомобили.

Осъществената операция е третата на звеното за борба с корупцията между Софийска градска прокуратура и ДАНС след създаването му през юни 2014 г. Целта на структурата е да координира и подпомага работата по противодействието на корупционни прояви на лица, заемащи висши държавни длъжности в изпълнителната власт за постигане на по-голяма ефективност и бързина при предварителните проверки и досъдебни производства.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
5227 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
anonimen

2014.10.24 | 12:46

7
Не ДАИ а управниците са виновни защото те са им създателите, та психо ,та професионална компетентност та какво ли не измислят още, само и само да се лапат пари

2014.10.24 | 12:46

6
ДАИ са най корумпираната институция , особено софийския .Трябва да се смени изцяло администрацията
MAKENATA

2014.10.24 | 12:05

4
Bravo!Vseki den,i vav si4ki sektori takiva proverki!!!
da

2014.10.24 | 12:05

5
te go pravqt , postoqnno 4etem - tuk izgorixa stotici kila kanabis na nqkoi si tam gepixa kmeta na vidin i tem podobni samo deto gi puskat - tova e problema
Пловдив

2014.10.24 | 12:05

3
Напред към ДАИ Пловдив! Да се проверят как шофьорите на автобуси в градският транспорт работят по две смени как почиват само по един ден седмично т.е. работи се на шест дневна работна седмица , а договорите им са за пет дневна!!! В Пловдив няма работа само за ДАИ , а за доста институции и ако всички си свършат работата както трябва доста фирми ще бъдат хванати в големи далавери!!!

2014.10.24 | 12:05

2
Браво!!!Това ДАИ е най-корумпираната държавна институция,пълно е със алчни и некомпетенти калинки,които четири цифри не могат да препишат,Най -добре е да ги закрият и функциите да бъдат поети от КАТ.

2014.10.24 | 12:05

1
Браво от колко години чакам това да се случи най-после те от години вършат зулуми особенно при прегледите страхотни нарушения направо да ги закрият ама и КАТ Плевен ги поддържат с една дума помагат им

Добави коментар

Водещи новини