EК към Лондон: Не може да промените правилата

  • 23 октомври 2014 12:56

  • 1602
  • 1
EК към Лондон: Не може да промените правилата
© gettyimages

Правилата на Европейския съюз за свободното движение на хора не могат да бъдат променени, каза новият председател на Европейската комисия Жан-Клод ЮнкерЖан-Клод ЮнкерЖан-Клод Юнкер е люксембургски политик. Жан-Клод Юнкер е роден на 9 декември 1954 година в градчето, пише британският в. Гардиън.

На пресконференция след избирането си от Европейския парламент ръководителят на органа на изпълнителната власт на Европейския съюз бе категоричен, че той няма да е човекът, който ще позволи промяна в основополагащия принцип на блока, заложен още при създаването на ЕС. С тези думи бившият премиер на Люксембург коментира идеята на британския министър-председател Дейвид КамерънДейвид КамерънДейвид Камерън - политик и премиер на Великобритания от 2010 до 2016 г. Роден в Лондон на 9 октомври 1966 г. на Острова да се проведе референдум дали Обединеното кралство дали остане в ЕС. Юнкер обаче намекна за готовност Брюксел и Лондон да постигнат споразумение, ако Камерън спечели изборите за парламент през 2015 г. и предложи реформи по конструктивен начин.

Очаква се през 2017 г. Великобритания да проведе допитване дали страната да остане в 28-те. Последното проучване на общественото мнение показва, че 56% от участниците в допитването искат страната им да е член на блока. Против са 36 на сто от анкетираните. В същото време 51% от участниците в искат Лондон да запази политическите си връзки с Брюксел, но промяна в икономическите отношения между ЕС и Острова.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1602 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2014.10.24 | 13:55

1
Tezi %, nesto NE sa taman !!!!!!!!!!!!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини