Близо 300 000 са регистрираните наркозависими у нас

  • 23 октомври 2014 12:52

  • 1362
  • 1
Близо 300 000 са регистрираните наркозависими у нас
©

Около 300 000 са регистрираните наркозависими у нас.

Това съобщи Стефан Бакалов от Агенция „Митници“, който ръководи отдела за борба с наркотрафика на Летище „София“, цитиран от БНР. Само за миналата година са заловени 130 кг дрога, като от няколко години насам се наблюдава сериозен ръст на заловените количества синтетична дрога. Миналата седмица митничарите са заловили изцяло нов вид синтетичен наркотик, произведен в Китай.

Всяка година ръстът на заловените количества синтетичен наркотик е около 30 на сто, обясни Стефан Бакалов. "Най-употребяваните наркотици у нас са марихуаната и хероинът. Все повече хора стават богати и започват да използват кокаин. За съжаление все повече амфетамини се използват", каза още той.

Все по-често се използва интернет за продажба на наркотици. "Всеки може по интернет да си поръча пратка наркотици, която в рамките на 24 часа да се достави. Те ги пакетират, трафикът се извършва в големи пликове и се укриват по един или друг начин. Това, с което печелят е, че използват интернет и другото е, че не ти трябва верига от дилъри, които да ти доставят", разкри Бакалов.

Агенция „Митници“ съвместно с американските служби за борба с наркотрафика организираха обучение за деца за вредите от дрогата и демонстрираха как се залавя наркотрафикант.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1362 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
.

2014.10.29 | 22:14

1
марихуаната не е наркотик* (кратко пояснение)

Добави коментар

Водещи новини