Фандъкова: Екологията е приоритет в работата ми

  • 23 октомври 2014 12:08

  • 1062
  • 4
Фандъкова: Екологията е приоритет в работата ми
©

Екологията е приоритет в работата на Столичната община. Това каза кметът на Столична община Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска при откриването на шестата международна среща на партньорите по проект „Региони за рециклиране”, съобщиха от пресцентъра на общината.

Всички дейности на града в съответствие с практиките на европейското законодателство в сферата на околната среда са сред основните цели на общинското ръководство, допълни Фандъкова.

Тя припомни, че Столична община изпълнява проект за интегрирана система от съоръжения за третиране на битовите отпадъци, който е най-големият проект в областта на отпадъците, изпълняван на територията на България до момента. От началото на годината работи първата фаза – компостиращите инсталации за зелени и биоотпадъци. Преработени са над 8430 тона зелени отпадъци. От тях се прави компост, който се използва в зелената система на града, както и електричество, посочи кметът.

От 2013 година е започнала реализацията на пилотен проект за разделно събиране на отпадъци в районите „Овча Купел” и „Кремиковци”. Открити са и 10 площадки на територията на Столичната община за безвъзмездно предаване на разделно събрани отпадъци. Количествата на събраните и предадени за оползотворяване отпадъци от дейности са над 12 тона за първото шестмесечие на тази година.

В срещата взеха участие и Огнян Златев – ръководител на представителството на Европейската комисия в България и заместник-министърът на околната среда и водите Бойко Малинов.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1062 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2014.10.23 | 17:36

4
Selska tapa kurva-a mangalite s karucite,kadeto tarashat kofite i praviat nevaobrazim bokluk,vdigat shum v malkite chasove,za da varnat pliachkata v razdelnite punktove komandvani ot ciganskite baroni-bratovchedi na Tikvata !Sram si za Sofia !!!
БУТАЧА

2014.10.23 | 15:59

3
СМЪРТ ЗА КОМУНИСТИТЕ И ТЕХНИТЕ КОПЕЛЕТА,ЕВАЛЛА НА ГЕОРГИ ЖЕКОВ,ТОВА Е ЧОВЕКА И ПАРТИЯ БАП

2014.10.23 | 14:23

2
ФАНДЪКОВА, Е ОЧИТЕ И УШИТЕ НА БОРИСОВ ТОВА Е ШКОЛАТА НА ГЕРБ БРАВО! ЖЕЛАЕМ ОЩЕ УСПЕХИ
stoiko

2014.10.23 | 14:23

1
Bravo Dan4e,gledaj samo napred.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини