Гражданско сдружение съди община Перник

  • 23 октомври 2014 10:21

  • 749
  • 0
Гражданско сдружение съди община Перник
©

Жалба в Административен съд-Перник с искане да бъде осъдена общината заради непредоставена информация е депозирало местно  гражданско сдружение.

Това съобщи председателят на сдружението "Активни за Перник" Вихрен Матев, цитиран от БТА. На 8 септември заради системно непочистване на сметта в населените места в общината гражданската формация се обърна с призив към общинската управа да намери начин за излизане от кризата. Паралелно сдружението внесло заявление до общинската администрация по Закона за достъп до обществена информация с искане да ни бъдат предоставени подписаните договори и анекси, отнасящи се до сметосъбирането и сметоизвозването. В законоустановения срок отговор не бил получен.

Членовете на "Активни за Перник" настояват да им бъде дадена възможност да видят какви ангажименти е поела общината към фирмата за сметосъбиране, какви са финансовите условия и да потърсят реалната причина за плачевното, според тях състояние на сметоизвозването на територията на общината. От сдружението се надяват по съдебен път общинското ръководство да бъде принудено да предостави информацията.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
749 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини