Жестоко убитата баба в Брестница била глуха

  • 23 октомври 2014 09:53

  • 2162
  • 0
Жестоко убитата баба в Брестница била глуха
©

Жестоко убийство потресе ловешкото село Брестница. Възрастна жена беше открита мъртва, с множество следи от насилие по тялото. Убиецът все още не е заловен, а селото е сковано от страх, съобщи БТВ.

В селото не искат да говорят много за случая, но според местните убиецът е търсел пари, а не успял да намери. Баба Пенка е умряла от задушаване, а по тялото й е имало множество прорезни рани.

Убиецът е успял да избяга, но се е порязал на телената ограда. Оставил е кървава диря до съседна къща, където влязъл, за да се измие. Полицията е взела ДНК материал и изследва намерените следи.

„Възрастните хора ги е страх и се заключват, сега страхът е още по голям", разказва жител на селото. „Не само възрастните - има мъже, които ходят и работят, техните жени и децата им също ги е страх - не знае какво може да стане", допълва друг.

Съседка на жестоко убитата жена разказва, че тя била много кротък и добър човек. Баба Пенка била глуха, живеела сама, децата й са в София. Тя била умна жена, бивша счетоводителка, заможна и дори често давала пари и работа на безработните.

Румяна е и първият човек, открил убитата: „Тече тук един парцал, тече друг парцал и тук тя просната долу между двете къщи отвънка, между двете къщи така е мъкната, мъкната, мъкната. Та там вързана, ръцете й вързани така. Аз се уплаших, разтреперих се, защото ние сме приятелки, ние сме най-големите приятелки”.

Криминалистите разследват случая. А разпитите продължиха до късно. От началото на годината в селото са извършени близо 30 престъпления, повечето - кражби.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2162 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини