Испания, България и Гърция са били най-предпочитаните дестинации за руските туристи

  • 23 октомври 2014 09:17

  • 2257
  • 2
Испания, България и Гърция са били най-предпочитаните дестинации за руските туристи
©

През лятото Испания, България и Гърция са били трите европейски топ дестинации за руските туристи според класация на туроператора TUI Русия, предаде „Турпром”, съобщава Фокус.

„Като цяло европейските дестинации през лятото на 2014 година са били по-малко популярни в сравнение с Турция и Египет. Спадът в интереса е забелязан още през пролетта, когато тече акцията „Ранни резервации”. Във връзка с това туроператорът оптимизира графика на полетите за Европа, като го приведе в съответствие с реалното търсене”, заявиха от туроператора.
Както и през 2013 година най-предпочитаната дестинация в Европа е била Испания.

Второто място в класацията за летните предпочитания на клиентите на TUI Русия е заето от България. През 2014 година традиционно евтината дестинация е показала отлични резултати в продажбите. В същото време българските курорти са имали по-висока посещаемост през целия летен сезон. Това вероятно се дължи на общата тенденция, отбелязана през тази година в Европа, да се търсят по-достъпни хотели и апартаменти, смятат експертите.

Гърция заема третото място в рейтинга на TUI Русия. През 2014 година туроператорът е увеличил гамата от предлаганите за отдих хотели в Крит, които в края на лятото са регистрирали по-добри резултати в продажбите, изпреварвайки Родос и Корфу.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2257 2

Коментари 2

Добави коментар

2014.11.06 | 19:04

2
Za kakvo da stois na mirizlivia bulgaristan?

2014.11.03 | 17:24

1
ние сме българи и предпочитаме Гърция Италия и Испания ! Но не и бг

Добави коментар

Водещи новини