Европа ни натиска за кабинет "ГЕРБ-БСП" по модела "Меркел"

  • 23 октомври 2014 09:30

  • 2820
  • 6
Европа ни натиска за кабинет "ГЕРБ-БСП" по модела "Меркел"
© Булфото

Лидерите на ГЕРБ и БСП Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно ще имат среща до дни.

Това съобщава "Стандарт", позовавайки се на високопоставени източници от двете партии. Срещата на Миков с Борисов вероятно ще се състои в Народното събрание, където от ГЕРБ стартираха преговорите с парламентарно представените политически сили. Широката коалиция ще даде необходимата стабилност на страната и гаранция за пълен мандат на кабинета, коментираха ключови фактори от БСП и ГЕРБ. И уточниха, че "Реформаторският блок и АБВ също трябва да са част от бъдещото управление в отделни секторни политики".

Широкият формат на бъдещите преговори трябва да стане по изпитания модел на германския канцлер Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се. Източниците на "Стандарт" допълват, че десноцентристко правителство не би донесло тази стабилност на България, както модела "Меркел". Независимо от совалките и писмата между БСП и ГЕРБ в Брюксел знакови лица на ЕНП и ПЕС дадоха вчера да се разбере, че биха станали гарант за стабилността на бъдещо правителство, съставено при широка коалиция и с премиер Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г. Но с ясно разписана програма и отговорности за спазване на политики.

Според запознати не е случайно, че сигналите от сърцето на Европа идват точно в деня, когато в Страсбург бе гласуван съставът на новата ЕК с президент Жан-Клод ЮнкерЖан-Клод ЮнкерЖан-Клод Юнкер е люксембургски политик. Жан-Клод Юнкер е роден на 9 декември 1954 година в градчето. Лидерът на ГЕРБ бе сред първите политици, поздравили Юнкер с вота в ЕП. "Трябва да възстановим доверието в Европейския съюз и неговите десни демократични ценности и принципи, върху които той е базиран", написа Борисов до президента на ЕК.

Съюзът между леви и десни у нас е очакван от висши политици от Християндемократическия съюз и Германската социалдемократическа партия. Причината е, че така България ще излъчи стабилност, в това число и към външните инвеститори. Срещата между Миков и Борисов се очаква да е паралелно със старта на неофициални разговори между БСП и АБВ, коментираха ключови източници от "Позитано" 20. Снощи близки до президента (2002-2012) Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в не потвърдиха, но и не отрекоха, че предстоят срещи с висши социалисти. Целта била двете леви формации да стопят ледовете около предизборната кампания и да поставят като приоритет в 43-ото народно събрание социалните политики.

 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2820 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
смахнов

2015.06.30 | 23:33

6
АКО СА РЕШИЛИ ДА ЗАКРИЯТ Г Е Р Б И Б С П , НЕКА ТАКА ДА УПРАВЛЯВАТ.......

2015.06.30 | 23:30

5
НЯМА ДА СЕ СЪСТАВИ ТАКЪВ КАБИНЕТ. ВИНАГИ ПОЗНАВАМ.

2015.06.30 | 17:00

4
НЯМА ТАКОВА НЕЩО.

2015.06.30 | 17:00

3
широка формация и после за поредният провал няма да има виновници. Не благодаря!Или пак ДПС ще са им виновни.ха ха ха...

2015.06.30 | 17:00

2
Герб няма да приемат коалиция с БСП и го заявиха.
ЦИРК..

2015.06.30 | 17:00

1
възможно е да го направят ,но след протакане във времето,с цел да се заметат следите около КТБ,за да не излезе на яве на кои 86 фирми са дадени 4 милиарда.трябва да се тегли кредит ,трябва да се решава въпроса със енергетиката ,и куп други болни въпроси ,на които ,никой не смее да пипа,понеже са във взаимна изгода. "БЕДНИТЕ ДА ГО ДУХАТ"

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини