Спират водата на места в София

  • 23 октомври 2014 07:27

  • 637
  • 0
Спират водата на места в София
©

„Софийска вода” временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на столицата, съобщиха от пресцентъра на дружеството.

Мярката е във връзка с извършване на периодична превенция на хидромеханични съоръжения на язовир „Искър” и се налага спиране на водоподаването на клиентите на „Софийска вода”:

От 7:30 часа до 03:00 часа на 24 октомври 2014г. (петък) южната част на Околовръстен път между пътя за лифт Симеоново и бул. „България”;

От 7:30 часа до 04:00 часа на 24 октомври 2014г. (петък) С понижено налягане на водата ще бъде: вилна зона „Американски колеж”, жск „Малинова долина” кв. „Витоша” – комплекси „Макси”, „Преслав”, „Градина” кв. „Витоша” района между ул. „Йордан Радичков”, ул. „Борис Арсов”, ул. „Милко Борисов”, ул. „Станчо Ваклински” бул. „Черни връх” от №91 до №151 кв. „Мирчо Драганов” – ул. „Ген. Иван Колев”. След възстановяване на водоснабдяването е възможно временно повишаване мътността на водата.

Във връзка с подмяна на сградно водопроводно отклонение на бул. „Цариградско шосе” жк. „Гео Милев” , се налага спиране на водоподаването от 10:00 до 14:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на:

ул. „Ген. Йордан Венедиков” по бул. „Цариградско шосе” от ул. „Ген. Йордан Венедиков” до ул. „Акад. Георги Бончев”. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: на паркинга на спортна зала „Арена Армеец”. След възстановяване на водоснабдяването е възможно временно повишаване мътността на водата.

Във връзка с подмяна на сградно водопроводно отклонение на ул. „Черномен” Център, район „Оборище” , се налага спиране на водоподаването от 10:00 до 13:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района: по ул. „Черномен” от ул. „Искър” до ул. „Стара планина”. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: ул. „Черномен”. След възстановяване на водоснабдяването е възможно временно повишаване мътността на водата.

Ремонтните дейности ще осигурят по-добро управление на водопроводната мрежа като максимално се ограничат зоните на евентуални бъдещи нарушения на водоснабдяването.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
637 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини