Три партии сезират прокуратурата за изборни нарушения

  • 22 октомври 2014 21:27

  • 1551
  • 1
Три партии сезират прокуратурата за изборни нарушения
©

Три политически партии ще сезират прокуратурата за нарушения по време на парламентарните избори на 5 октомври.

От "Нова алтернатива", "Обединена България" и "Нова България" са направили проверка на протоколите на районните и секционните избирателни комисии и са констатирали голям брой грешки:

Оказа се, че почти всеки втори протокол има грешки. На първо място много често се разминава броят на бюлетините, които са постъпили в избирателната секция - постъпили 1000, гласували 400, остават нула. На второ място има разминаване в броя на получените бюлетини и броя на гласувалите. И на трето място - пише в протокола, подписали са се членовете на избирателната комисия, че няма поправки, а всъщност - поправки има, обясни председателят на "Нова алтернатива" Николай Цонев.

Адвокатът му Росен Кайнаров допълни, че партиите са изпратили жалба до всички институции, които могат да сезират Конституционния съд, но до момента не са получили отговор. Следващото ни действие ще е да сезираме и прокуратурата, защото или има документни престъпления, попълване на документи с невярно съдържание, или има кражба на бюлетини, или има престъпление по служба. Ще изтъкнем фактите, прокуратурата да прецени - дали имаме основание и какво точно е престъплението, заяви Койнаров.

Партиите възнамеряват да предложат на 43-тото НС да въведе машинното гласуване, защото само така може да бъде решен проблемът с преброяването на бюлетините и попълването на протоколите.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1551 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.04.07 | 20:03

1
Машинно може,но не и електронно,за да се мами още повече

Добави коментар

Водещи новини