Прокурорът Христо Манчев покрил мебелите с одеяло и стрелял в главата си

  • 22 октомври 2014 20:45

  • 5563
  • 1
Прокурорът Христо Манчев покрил мебелите с одеяло и стрелял в главата си
©

Следователи от Националната следствена служба са поели случая със самоубийството на бившия зам.-главен прокурор Христо Манчев, научи "Преса". По закон при подобни трагедии се образуват дела за склоняване към самоубийство, за да се изчистят и най-малките съмнения. Според експерти, присъствали на огледа, няма данни за насилствена смърт.

Христо Манчев сложи край на живота си във вторник около 17 ч. в дома си в столичния жк „Овча купел“. Той се застреля със законния си пистолет в главата. Според запознати преди да натисне спусъка, магистратът е сложил одеяло върху мебелите в стаята, вероятно за да не ги изцапа. Тялото на Манчев е било намерено от съпругата му, която подала сигнал в полицията. Не е ясно дали е открито предсмъртно писмо.

Тежко онкологично заболяване, от което страдал прокурорът, вероятно е причината за решението му да сложи край на живота си. Той е бил болен от около 3 години, претърпял е две тежки операции, но болестта му напредвала. В последната година не ходел на работа във Върховната касационна прокуратура, тъй като бил в болнични.

Христо Манчев бе заместник на главния прокурор Никола Филчев от 1999 до 2006 г. и ръководител на ВКП. Той наблюдаваше работата по най-тежките и конфликтни дела. След изтичането на мандата на Филчев Манчев стана редови прокурор във ВКП.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
5563 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
4i4i

2014.10.23 | 21:36

1
Седем години заместник на филчев? Хм, Господ май има да му връща...Все пак мир на праха му. Никой не заслужава подобна съдба.

Добави коментар

Водещи новини