Готвачка съди бизнесмен за сексуален тормоз

  • 22 октомври 2014 15:01

  • 2386
  • 0
Готвачка съди бизнесмен за сексуален тормоз
© Булфото

Дело за сексуален тормоз е било заведено от жена от Пазарджик срещу бизнесмен, който й предлагал работа срещу „услуги”, съобщи marica.bg.

Делото вече е минало на първа инстанция и Районният съд е постановил жената да получи 2000 лв. обезщетение от обвиняемия. Той е обжалвал решението и в началото на тази седмица Окръжният съд е отменил акта на колегите си и отхвърлил претенциите на жената.

Тя е протестирала решението и сега последната дума по казуса ще има Върховният касационен съд. Потърпевшата е била безработна дълго време. Кандидатствала по обява за работа, публикувана в интернет сайт. Лично шефът й се обадил по телефона и й казал, че е одобрена.

След няколко дни бизнесменът предложил на жената да пият кафе, за да се „опознаят по-добре”. Поставил въпроса директно дали може „да го обслужи” в сексуален смисъл, като наградата за това била по-добра работа. Тормозът продължил, като бизнесменът не спирал да я кани да отидат в спалнята.

Обяснявал как трябва да рискува, иначе ще я остави в кухнята да си готви, а „по-добрата работа” зависела от това дали ще правят секс или не. Тормозът продължил три седмици, като шефът й използвал всяка минута, за да притиска готвачката с нови обещания за работа и пари.

В края на третата седмица бизнесменът станал по-нахален, груб и циничен и директно обяснил, че ако не прави каквото иска, от следващата седмица готвачката ще работи само по 3 дни и ще взема минимални пари. Жената не издържала и подала жалба в прокуратурата.

Последвайте канала на

Нора Виткова
2386 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини