Северна Корея освободи американеца Джефри Фаул

  • 22 октомври 2014 14:49

  • 1860
  • 3
Северна Корея освободи американеца Джефри Фаул
©

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун освободи Джефри Фаул, един от тримата задържани от Пхенян американци, "като взе  предвид многократните призиви на президента на САЩ Барак Обама", съобщи Корейската централна телеграфна агенция (КЦТА), цитирана от Ройтерс.

Фаул беше арестуван през май за това, че оставил Библия в моряшки клуб, докато пътувал като турист в Северна Корея. "Престъпникът беше предаден на американската страна съгласно надлежна правна процедура", посочи в съобщението КЦТА. Фаул беше освободен неочаквано вчера и се прибра в САЩ с американски правителствен самолет, пише БТА.

Държавният секретар на САЩ Джон Кери каза, че освобождаването на Фаул е станало, без да бъдат предлагани  каквито и да е компенсации в замяна, и изрази надежда, че преговорите със Северна Корея по ядрения въпрос може скоро да бъдат подновени.

Кери каза, че САЩ поддържат връзка със семействата на другите двама задържани американци - Кенет Бе и Матю Милър, и заяви, че се надява те също да бъдат освободени в скоро време.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1860 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2014.10.30 | 08:41

2
Поне е научил чужд език те американците са прекалено тъпи и мързеливи и ако я играе сопата нови неща не учат!

2014.10.30 | 08:42

3
Поне е научил чужд език те американците са прекалено тъпи и мързеливи и ако не играе сопата нови неща не учат!

2014.10.29 | 10:34

1
GOD, PLEASE CURSE NORTH KOREA! 똥의 조각!!

Добави коментар

Водещи новини