Неизвестни заляха с черна течност къщата и колата на видинския кмет

  • 22 октомври 2014 12:34

  • 1495
  • 0
Неизвестни заляха с черна течност къщата и колата на видинския кмет
© Булфото

Около 21.20 часа снощи в дежурната част на видинската полиция е получен сигнал за това, че неизвестно лице заляло с черна течност, наподобяваща боя, оградата на частен имот на ул."Димитър Цухлев", стена на къщата и паркирания в двора лек автомобил с видинска регистрация.

Това съобщиха от видинската полиция. На местопроизшествието е извършен оглед. Работата по случая продължава. В РУ-Видин е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител - за унищожаване или повреждане на чужда собственост. На този адрес в дунавския град живее със семейството и двете си деца видинският кмет Георги Гергов, който прокуратурата отстрани временно от поста му през август. Вандалският акт е извършено само няколко часа, след като Видинският Окръжен съд отхвърли искането на Гергов да бъде възстановен на поста си като кмет.

Това е и второ посегателство срещу дома на Гергов през тази година. През април неизвестни престъпници хвърлиха коктейл "Молотов" под прозорците на фамилната къща. Стъкленият буркан с разлята запалителна течност бе открит под колата на първия братовчед на Гергов. Като по чудо обаче фитилът на самоделката изгаснал и това е спасило двете деца на Гергов, които са спали буквално на около 60 см от подхвърлената бомба. Разследването не стигна до никъде и случаят бе прекратено в частта за "умишлен палеж".

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1495 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини