Фирмите за снегопочистване в София готови за зимата

  • 22 октомври 2014 12:33

  • 1970
  • 1
Фирмите за снегопочистване в София готови за зимата
©

Приключи проверката на фирмите за снегопочистване, които работят на територията на Столичната община. Установена е пълната им готовност като налична техника и материали за обработка на улиците.

Това съобщи пред журналисти кметът на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска на откриване на нова сграда на детска градина в район "Изгрев".

От тук нататък въпросът е до контрол, а той, както винаги ще бъде сериозен, каза кметът.

Тя припомни, че от няколко години функционира джипиес система, която в реално време следи работата на фирмите. Те са длъжни при прогноза за снеговалеж предварително да излязат на над 60 точки в София, за да се подготвят и да започнат обработката на пътищата навреме, отбеляза Фандъкова.

Тя посочи, че първо се почистват големите булеварди, по които се движи масовият градски транспорт, едва след това при необходимост се влиза в по-малките улици.

Санкциите при лошо свършена работа са много сериозни, подчерта кметът. По думите й при над пет процента непочистване на възложената територия, на съответната фирма няма да бъде заплатено, независимо че другите 95 процента са почистени.

Фирмите знаят това правило и се надявам да положат всички усилия да си свършат качествено работата. За разлика от държавата ние сме си направили сметката, така че средства в бюджета на общината за зимно почистване има, отбеляза кметът на София, цитирана от БТА.

В отговор на въпрос Фандъкова каза, че Столичната община е получила от служебното правителство 8 млн.лв. съфинансиране за участъка на метрото по бул."Черни връх". За първи път откакто се строи метро държавата отказа да се включи, това беше направено от предишното правителство, припомни кметът.

Въпреки това обаче, със собствени средства общината започна строителството на отсечката до ул."Сребърна", а сега служебният кабинет подкрепи проекта. Строителството върви в график, затруднение в движението в района ще има до следващата есен, но дано ефектът бъде видим, каза още кметът Фандъкова.

Последвайте канала на

1970 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
БТР

2014.10.22 | 13:34

1
Фирмите за снегопочистване в София готови да бъдат изненадани от зимата :Д

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини