Фандъкова: През 2015 г. започва строителството на осем нови детски градини

  • 22 октомври 2014 11:54

  • 1596
  • 1
Фандъкова: През 2015 г. започва строителството на осем нови детски градини
©

Следващата година сме предвидили да започнем строителството на осем нови детски градини, съобщи кметът на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска по време на инспекцията на новопостроената сграда на 133 ЦДГ „Зорница" в район „Изгрев".

„В проектобюджета сме заложили 13 млн. лв., за да можем да решаваме постепенно проблема, който заварихме и който се дължеше на факта, че над 40 детски градини бяха загубени завинаги за общината след приватизации, продажби, заменки и т.н. - един процес, който спряхме тогава и започнахме със строителството", обясни Фандъкова.

Тя допълни, че до края на тази година предстои да бъдат открити още седем детски градини. „Някои от тях вече работят, имат деца - не смогваме да откриваме, защото наистина такова строителство не е имало в София, както през последните години", коментира столичният кмет.

„Успяхме да се справим с голямото предизвикателство да обхванем 5 и 6-годишните деца в задължителния обхват в предучилищното образование. Продължаваме с усилията да решим въпроса за 3 и 4-годишните като част от предучилищното образование", добави столичният кмет.

Според Фандъкова още по-сериозен остава проблемът в яслените групи. Тя посочи, че само тази година няколко целодневни детски градини са били преобразувани в обединени детски заведения, за да се разширят яслените групи.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1596 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2014.10.28 | 12:48

1
Браво ГЕРБ!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини