Местан няма да оттегли Бат Сали, призова недоволните да потърсят автора на Изборния кодекс (обновена

  • 22 октомври 2014 11:30

  • 8032
  • 41
Местан няма да оттегли Бат Сали, призова недоволните да потърсят автора на Изборния кодекс (обновена
© Булфото Архив

Лидерът на ДПС Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в пристигна Кюстендил, съобщи БТА. Той влезе в в сградата на общината. Там ще се срещне с кметовете на Кюстендил и Дупница – Петър Паунов и Методи Чимев.

След срещата ще бъдат направени изявления за медиите.

Лидерът на ДПС е в града по покана на кмета Петър Паунов, заради казуса с депутата. Градоначалникът на Кюстендил обяви, че партията трябва да отзове Александър Методиев и да не излъчва на негово място друг депутат.

Пред сградата на общината го посрещнаха недоволни хора, единият от които носеше плакат с надпис: „Местан, Бат Сали ни тури, кюстендилският мир взриви”. Друг протестиращ носи националното знаме. Недоволството в Кюстендил е срещу избрания депутат от ДПС Александър Методиев, известен като Бат Сали.

Засега обстановката е спокойна. Срещата в общината се проведе при засилени мерки за сигурност.

ДПС няма да оттегли обявения за депутат в 43-то НС Александър Методиев - Бат Сали, заяви след срещата Местан. Той посочи, че това е позицията на партията, представена в Кюстендил от председателя на ДПС Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в. Местан посочи, че не трябва да се очакват от него противоконституционни действия.

Не оспорвам правото на никого да протестира срещу порочни актове, били те и законодателни. Поех ангажимент, ще дадем своя принос за преодоляването на порока, но от мен не могат да се очакват противоконституционни действия като оттегляне на цели листи, тъй като броят на мандатите в Народното събрание се урежда със самата Конституция, каза след срещата на брифинг с журналисти Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в.

Той посочи, че авторите на този "порочен" закон са други и изтъкна, че би искал "адресатът на протеста да бъде достатъчно верен". От уважение към местните ви народни представители, няма да спомена имена, но вие знаете кой е авторът на идеята порочната методика за вторично разпределение на мандатите да се закрепи дори със закон, каза Местан.

Лидерът на ДПС посочи още, че не е имал колебания да се отзове на срещата за разговор в Кюстендил, защото така разбира политическата отговорност. "Смятам, че смисълът на политиката е в предотвратяването и в усилията за смекчаване на конфликтите, а не в тяхното провокиране или поощряване. "Моята позиция не е удовлетворена", каза след срещата кметът на Дупница Методи Чимев.

Той посочи, че жителите на общината ще продължат да акцентират върху този проблем. Кметът на Кюстендил Петър Паунов посочи, че моралът изисква народните представители, които са посочени като кандидати от листата на ДПС да не полагат клетва като народни представители, за да може вотът на жителите на областта да бъде уважен. Той допълни, че ще продължи да настоява за незабавна промяна на изборното законодателство.

Срещата в Кюстендил започна при засилено полицейско присъствие и протестиращи пред сградата на Общината. Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в обаче влезе и излезе през задния вход на администрацията. Протестът по-късно се премести пред сградата на ДПС в Кюстендил.

 



 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
8032 41

Свързани новини

Коментари 41

Добави коментар

2014.10.26 | 16:54

41
Не се притеснявай,че нито един кв.см.,ще се отдели от Българска територия!!!Не си правете смешни илуюзии без кръчмар???Който си е анти-българин и проблема,че е народ без родина си заминава от България, по-добрия или лошия ПЪТ???/дпс/-УМРЯ!!! Да ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ!!!

2014.10.26 | 16:50

40
Не се притеснявай,че нито един кв.см.,ще се отдели от Българска територия!!!Не си правете смешни илузии без кръчмар???Който си е анти-българин и проблема,че е народ без родина си заминава от България, по-добрия или лошия ПЪТ???
Събудете се БЪЛГАРИ!

2014.10.23 | 20:33

39
АТАКА е създадена през 2005 година от ДПС, на сметката на Волен Сидеров е прехвърлена сумата от 1 600 000 лева от секретаря на ДПС Ахмет Емин, след това Доган убива Емин за да заличи следите си! АТАКА са турски проект, за създаване на етническо напрежение в България, с цел разцепване на България! СЪБУДИ СЕ БЪЛГАРИНО - АТАКА ТУРЦИ СТЕ!

2014.10.23 | 15:12

38
Майчето доказа че освен за курва за друго не става.Да си стои в Костинброд.
До Чапликов от фейсбука.

2014.10.23 | 13:18

37
Долен измекяр. Много е лесно да лаеш от чужбина, след като си дезертирал от държавата. Ние за разлика от теб си обичаме родината и си натискаме парцалите тук. Роби са тъпите ти родители, които са пръкнали въшлив помияр, измекяр и дезертьор като теб.

2014.10.23 | 09:29

32
И кой е виновен че ДПС цяла година беше на власт и си гласуваха закони.Кой беше златния пръст.Кой позволи на ДПС да си постави свои хора във всички общини в държавата.

2014.10.23 | 13:18

36
Дпс цяла година?Я пак се опомни? А кой подаряваше кученце на доган и кой му целуваше ръцете, и последно дпс не е от една година а от няколко години, а че ти си неук и прост гербер вината не е в никой
Anonimen

2014.10.23 | 13:17

33
Gerb,s glasovete na bsp prieha sistemata Bayer koyto e sega DPS biaha protiv sega s na6ite kamani po na6ite glavi...

2014.10.23 | 13:17

35
Абе тъпанар сестра Галева сътвори този измислен закон нека сега да не се крие.Нали много е отворена нека да сега тя се оправя.

2014.10.23 | 13:17

34
При условие, че и герб и дпс и атака и бсп и останалите са едни и същи л...а, какво значение има това за теб

2014.10.23 | 09:27

31
както решиш , ще Ви отеглим и двамата , може и повече , дървета дал Бог въжета ще Ви купим , е това че ще миришете лошо ще го изтърпим , поне до 4о дена / все пак се надяваме да падне сняг/

2014.10.23 | 09:21

30
Можем ли да паднем по-ниско от това като народ и държава
чоко

2014.10.22 | 23:35

29
убийте резака мръсеееен сеч мама ви рязана сеч за вас

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини