Жан-Клод Юнкер: Не очаквайте нови членки на ЕС до 2019 г.

  • 22 октомври 2014 10:11

  • 2149
  • 2
Жан-Клод Юнкер: Не очаквайте нови членки на ЕС до 2019 г.
© gettyimages

Комисарите, които ще съставляват комисията, няма да ми се подчиняват сляпо, каза председателят на ЕК Жан-Клод ЮнкерЖан-Клод ЮнкерЖан-Клод Юнкер е люксембургски политик. Жан-Клод Юнкер е роден на 9 декември 1954 година в градчето при представянето на новия състав на ЕК в Европейския парламент.

Политикът от Люксембург заяви, че новата ЕК ще следва политиката на предшественика си Жозе БарозуЖозе Барозу Жозе Барозу - португалски политик, председател на Европейската комисия. Роден на 23 март 1956 г. в. "Комисията ще има политически характер", допълни Юнкер пред депутатите от 28-те в Страсбург. "Всички комисари ще имат задачата да изправят Европа на крака", каза още Юнкер. "Заместниците ми ще отговарят за ключовите въпроси на ЕС, това не са шефове, които ще вдъхновяват останалите шефове. Моите заместници ще бъдат координатори", допълни бившият премиер на Великото херцогство. Юнкер поиска по-социален ЕС. Той също обеща: Вече няма всеки да работи в своето ъгълче.

Юнкер се спря и върху трудностите да има 9 жени в новата ЕК. "Този брой еврокомисарки обаче не е достатъчен", допълни той и посочи, че родината му не е предложила жена, но следващия път ще го направи. "В краткосрочен план няма да мога да сменя пола си", каза още новият председател на ЕК.

"Няма да бъда и послушник на ЕП", допълни Юнкер в пленарната зала.

Няма да приема съдилищата в ЕС да ограничават върховенството на закона, но няма да има ограничения магистратите да разрешават споровете между инвеститорите, допълни Юнкер.

Новият председател на ЕК се обърна и към лидера на ЕП Мартин ШулцМартин Шулц Мартин Шулц – германски политик, председател на Европейския парламент Мартин Шулц е роден, като смени езика на изказването си от френски на немски. Юнкер каза на германеца: Не може да бъдете винаги да сте шампиони.

Относно икономическата политика на ЕС Юнкер призова частния бизнес да помогне на институциите Трябва да има структурни реформи, защото без тях не може да има икономически растеж, каза още той и допълни, че рестриктивните мерки не могат да осигурят ръст.

За разширяването Юнкер заяви, че преговорите ще бъдат ускорени, но не трябва да се очакват нови членки до 2019 г. , категоричен бе той.

Новият председател на ЕК посочи, че сред приоритетите на органа на изпълнителната власт ще бъде и борбата срещу нелегалната имиграция.

Нашата комисия ще бъде комисията на последния шанс. Или ще доближим Европа до гражданите, или не, или ще намалим драстично безработицата, или не, каза в заключение политикът от Люксембург.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2149 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2014.10.27 | 13:37

2
НОВИ ЧЛЕНКИ САМО В ЕВРАЗИЙСКИЯ, ТАКА СЕ ОЧЕРТАВА.

2014.10.27 | 13:37

1
До 2019 педи съюза ще е история. Останките, чалмите ще го довършат, уви те не разбират от толерантност.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини