Лозанов: Ще има глоби; Криско: Песента ми трябва да пълни клубове, тогава всичко е наред

  • 22 октомври 2014 09:18

  • 6251
  • 3
Лозанов: Ще има глоби; Криско: Песента ми трябва да пълни клубове, тогава всичко е наред
©

Нашите инспектори на базата на собствената си съвест преценяват има ли нарушения от изпълнителите, след което те налагат глоби. Има някаква граница, която не бива да се преминава. Именно заради това е създаден СЕМ, който трябва да прилага текстовете от закона. Това коментира председателят на Съвета за електронни медии Георги Лозанов пред БТВ.

Повод за това стана песента на рапъра Криско и Мария Илиева "Видимо доволни".

Съветът не спира песни, а санкционира текстове, уточни Лозанов. Той посочи, че съветът си върши съвестно работата и дори е доста либерален. Но от 2 г. има създадени критерии за защита на децата, които са особено строги. Те се налагат и по европейското закондателство. По един начин може да се разпространява в интернет и по друг в националните медии, посочи Лозанов.

Цинизмите пряко не са забранени в закона. Въпросът е посланието на песента да не е опасно за моралното здраве на децата. Тоест, когато пискаш едно парче по радиото и телевизията е хубаво да се съобразяваш с морала, изтъкна Лозанов.

В същото време скандалният изпълнител обяви своята позиция по казуса. Музиката не е възпитателен уред, децата трябва да се възпитават в семейството. Песента трябва да пълни клубовете, щом ги пълни всичко е наред, смята рапърът Криско.

По начало рапът е агресивна музика, на съпротивата, посланието минава и през визията. Ние не се занимаваме с правенето на реклама. По отношение на АзисАзисВасил Троянов Боянов е роден в Сливен, но израства в Костинброд и в София (кв. Филиповци, кв. СЕМ също е реагирал. По начало дали ние ще глобим или не един изпълнител ще реши комисията. Имам доста сигнали и подкрепа в това, че трябва да сме доста по-санкциониране. Винаги трябва да се започне от някъде. Темата е важна повече, отколкото всички смятаме и трябва да се реагира, категоричен е Георги Лозанов.

Председателят на СЕМ посочи и размерът на глобите в случай на нарушение на закона. Минималната глоба е 15 000, а максималната е 30 000 лева, но подчерта, че това е ако са застрашени децата. На Криско ще му отговорим в писмена форма. Мария Илиева е изпълнител със своя репутация. Тя се е насочила в друг тип музика чрез това парче, там аудиторията изисква подобно поведение, завърши Лозанов.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
6251 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
AvB

2015.05.26 | 11:41

2
Абе палячо... я си пусни "Планета" и погледай 2-3 минути !!! Лицемер долен !
Народа

2015.05.26 | 11:42

3
я си набий една злобарка и млъкни. защитника на ДриСкооо
Наблюдател

2015.05.26 | 11:41

1
А какво ще кажеш за рекламата на "Верея" ? От нея децата си правят извод,че млякото се произвежда в хладилника,където малки човечета го пакетират. Замисли се дали това не изкривява детските представи за произхода на някои неща!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини