Законът се погазва, възможността да се спаси КТБ е 0,5%, коментираха експерти

  • 22 октомври 2014 08:48

  • 3244
  • 3
Законът се погазва, възможността да се спаси КТБ е 0,5%, коментираха експерти
©

Сагата „КТБ“ коментираха в сутрешния блок на ТВ7 зам.-главният редактор на в. „Банкер“ Петър Илиев, икономистът Георги Ганев, разследващият журналист Огнян Стефанов и Даниел Божилов от „КТБ alive“.

Според Даниел Божилов цялата процедура досега е тотално погазване на закона.
„Нещо, което се прави за 5 дена, ние го правим за 5 месеца и от там идват проблема. По директива законът казва, че когато спре плащането в банката, БНБ има 5 дни срок, за да установи какъв е проблемът.

Тук Божилов от „КТБ alive“ се спречка с Петър Илиев и Георги Ганев, които бяха категорични, че няма такъв закон.

Въпреки това Даниел Божилов подчерта, че формацията му започва масови протести.

Изданието на Илиев стана известно в последните дни с взетото от Цветан Василев интервю. Зам.-главният редактор на „Банкер“ подчерта, че то е направено по интернет и той очаква Василев да разкаже за взаимовръзките между кредити и фирми, също за хората, които сега са защитени свидетели.

По думите му за капиталова дупка над 500 млн., за каквато се говори, че се е образувала след случая с КТБ, техническо е невъзможно да се говори.

Според него възможността да се спаси КТБ е 0,5%.

За Георги Ганев пък да се окаже, че 4 млрд. просто ги няма е малко вероятно и се аргументира така: „Винаги, когато се прави оценка на остатъчната стойност на отпуснатите кредити, се дава някакъв диапазон, че той ще бъде обслужен между 0 и 100 процента“.

От няколко месеца казваме „ако се спази законът, ако се спази законът“, но той очевидно не се спазва, включи се и Огнян Стефанов.

Очевидно имат интерес определена група от хора. Има интереси в България, които в последните години са надделявали над националните, подчерта той.

Последвайте канала на

3244 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Николов

2014.10.23 | 11:55

3
Бнкери на годината-пасмина от пръдльовци.

2014.10.23 | 11:55

2
Театрото продължава.
данъкоплтец

2014.10.23 | 11:55

1
Няма да платим! Лаком г.з кръв сере!!!

Добави коментар

Водещи новини