Почина легендата на US журналистиката Бен Брадли

  • 22 октомври 2014 07:14

  • 1568
  • 0
Почина легендата на US журналистиката Бен Брадли
© Getty Images/Guliver

На 93-годишна възраст почина бившият главен редактор на в. "Вашингтон пост" Бен Брадли. Под чието ръководство бяха публикувани първите материали за разследването на скандала Уотъргейт, в резултат на който през 1974 г. президентът Ричард Никсън подаде оставка, под заплахата от импийчмънт, съобщи АПФ, цитиран от БТА.

Брадли е починал от естествена смърт в дома си във Вашингтон. През последните години той страдаше от болестта на Алцхаймер.

Брадли ръководи "Вашингтон пост" 26 години - от 1965 до 1991 г. Смята се, че благодарение именно на него, изданието се превърна във флагман на американската журналистика.

През 2013 г. Брадли бе удостоен с най-високото гражданско отличие на САЩ - Президентския медал на свободата. Той бе връчен на легендарния журналист от президента Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият.

Разкриването на скандала Уотъргейт се дължи на двама млади репортери на "Вашингтон пост" - Боб Удуърд и Карл Бърнстейн. Те са първите, които съобщават за участието на Белия дом в аферата.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1568 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини