Приятелката на Лукарски подаде оставка

  • 21 октомври 2014 19:32

  • 4780
  • 8
Приятелката на Лукарски подаде оставка
©

Назначената със заповед на служебния министър-председател Георги Близнашки за зам.-председател на Държавната агенция за българите в чужбина Ива Йорданова се оттегля от поста, съобщи самата тя в писмо до медиите.

Ето какво пише в него:

"Днес, 21 октомври 2014 година, аз, Ива Евгениева Йорданова, подавам оставка от позицията заместник-председател на Държавна агенция на българите в чужбина (ДАБЧ).

Подавам оставка, защото вярвам, че притежавам образованието, качествата, квалификациите и опита, които заеманият от мен до днес пост изискват. И тъй като желая всички съмнения за моето назначение да бъдат премахнати, настоявам за публичен конкурс, на който ще се явя, проведен пред журналисти и предаван на живо по интернет. За да чуят всички, изказали противоречиви мнения за моите способности, отговорите ми, свързани с целите и визията за развитие на ДАБЧ. И съм сигурна, че тогава всички притеснения за моите компетентност и опит ще отпаднат.

Подавам оставка, защото в условията на съмнения не мога да изпълнявам главната задача, поради която поех тази отговорност, а именно: да бъда малка брънка от процеса на разкриване и огласяване на системните нередности, свързани със съществуващи от години противоречиви процеси около издаването на удостоверения за български произход и облагите, които те са носили на различни хора.

Подавам оставка, защото съм представител на протестиращите хора. Тези, заедно с които повече от година бяхме по площадите. И защото не мога да допусна името ми да бъде свързано с каквито и да било твърдения за непрозрачни кадрови назначения.

Подавам оставка, защото знам, че трябва и мога да отговоря на изискванията, отправени в откритите писма на българите в чужбина през последните дни.

Подавайки оставка, вярвам и знам, че с работата си в поверения ми ресор "Българи в чужбина" през последните два месеца като част от служебното правителство и политическия кабинет на заместник министър-председателя Илияна Цанова съм направила първи крачки в правилна посока за информиране и създаване на условия на българите извън страната да бъдат активна част от българския политически живот и организацията на изборните процеси.

Не подавам оставка по причини, свързани с личния ми живот, защото като човек, живеещ в 21 век, смятам, че хората трябва да бъдат оценявани според работата и постиженията им, а не според слухове, интриги и непристойни коментари за личния им живот.

Подавам оставка, защото така трябва да постъпват достойните хора".

Преди години Йорданова стана известна с танцувалните си умения в "Шоуто на Слави", като това доведе и до разкритието, че съветничката по въпросите на българите в чужбина на служебния вицепремиер е станала причина лидерът на СДС Божидар Лукарски да подаде молба за развод.

 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4780 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
д-р Менгеле

2015.02.08 | 14:28

8
Де*ба и мастиата, и тя алчна за власт и постове! А тоя помияр още не се заклел като депутат и почна с назначенията на любовници, родата, децата, баба и дядо!

2015.02.08 | 14:28

7
готина е, искам да я чукам
onq s konq

2015.02.08 | 14:28

6
"Приятелката" на Лукарски подава оставка,а накрая Лукарски подава МОЛБА ЭА РАЭВОД?!Човек се раэвежда със съпруга,не с приятелка,любовница,"севда",гадже...

2015.02.08 | 14:27

5
Vseki drapa za darjavnata sofra,kato si tolkova erbab raboti v niakoia nepravitelstvena organizacia svarzana s balgarite po sveta !

2015.02.08 | 14:27

4
как така част от протестирщите се намърдаха по тв партии и сие ......много странно Вече си мисля ,че истински протестиращи са много малко на брой и много сериозно заблудени Всичко в Бг е илюзия
BOIKYYGLY HANUMATA NA DOGANG GALTA TURSKA SPERMA

2014.10.22 | 14:09

2
KADE SE KRIE NAI GOLEMIA TURSKI PEDERAST BOIKYYGLY-DETO POEMA YSTNO I ANALNO SPERMATA NA DOGANZO

2014.10.22 | 14:09

3
Сидерастоглу, стига спамиш със сидерастки ислямизъм срещу Бойко Борисов

2014.10.22 | 09:27

1
най голямата турска подлога е НАЦИОНАЛНИЯ ПРЕДАТЕЛ СИДЕРОВ,КОЛКОТО И ДА ЛАЕШ ТРОЛ СИДЕРУНГЕЛСКИ С 4% КУПЕНИ РОМСКИ ГЛАСОВЕ СТЕ ЗА НИКЪДЕЕ

Добави коментар

Водещи новини