Първата по рода си BitBank1 отваря врати в София

  • 21 октомври 2014 16:27

  • 3310
  • 1
Първата по рода  си BitBank1 отваря врати в София
©

На 23-ти октомври с официално откриване ще отвори врати първата в Европа BitBank1 - място за покупко-продажба на Bitcoin-и.

BitBank1 се намира в кв. "Студентски град", „Търговски Център IRIS”.

На празничното откриване ще присъстват редица експерти от биткойн общността, дошли да споделят опита си с революционната крипто валута - биткойн. Сред присъстващите специалисти ще са председателят на Българската Биткойн Асоциация - Павел Чорбаджийски и собственикът на сайт за биткойни - Владислав Драмалиев.

Инициаторът на събитието - Стамен Горчев, ще презентира своя проект, неговото развитие и усъвършенстване, а също ще представи много любопитни факти за виртуалната валута на бъдещето. Проектът има за цел да промени представата за парите в България и същевременно – да привлече вниманието към иновацията - биткойн, който, освен виртуална валута, е най-лесният и бърз начин за разплащане в Света.

Както и останалите видове валута, биткойнът се ползва за продажбата на разнообразни стоки – от покупка на софтуер до плащане на чаша кафе. Валутата е създадена чрез математическа формула в процес, назоваван „биткойн копаене”.

Ключът в тази формула е, че броят на биткойни по презумпция не може да надхвърли 21 милиона. Днес има около 12 млн. биткойна в обращение, а максимумът, който може да се генерира, е 21.

Биткойнът е пуснат през 2009 г. като валута свободна от правителствен контрол - напълно дигитално разменно средство за една дигитална епоха, в която живеем сега!


Бъди иновативен - направи своята крачка в бъдещето!

Последвайте канала на

3310 1

Коментари 1

Добави коментар

2014.10.25 | 17:02

1
За кое бъдеще говорите. Аз съм Българин и нямам бъдеще.

Добави коментар

Водещи новини