Миков: БСП ще участва във втория кръг консултации с ГЕРБ, без да предава избирателите си (видео)

  • 21 октомври 2014 13:51

  • 5199
  • 12
Миков: БСП ще участва във втория кръг консултации с ГЕРБ, без да предава избирателите си (видео)
©

БСП има изключително сериозно отношение към управлението на страната и ще участваме в консултациите, свикани от ГЕРБ. Няма да изменим на обещанията към нашите избиратели и ще следваме програмата си. Това каза лидерът на БСП Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно по време на пресконференция. Аритметиката и политиката трябва да се разграничават.

Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно критикува изказване на лидера на ГЕРБ Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г за изборните резултати. Трябва да имаме самочувствие, за да даваме оценки. Тенденциите на изборите показа различните пътища, включително и на победителите. Няма смисъл актуалната политическа обстановка да се подменя. Аз съм от поколението, което помни лозунгите: "БСП в Сибир", така че д-р Борисов не бива да дава исторически оценки, посочи Миков.

Ръководството на БСП реши да участва във втория кръг консултации с ГЕРБ на среща на Изпълнителното бюро на Националния съвет на БСП. Диалогът между двете партии ще бъде продължен, но засега левицата смята да остане опозиция и не възнамерява да прави отстъпки от 12-те „червени линии”, заложени в тяхната програма.

Съставът на преговорния ни екип няма да бъде променен, посочи Миков. Групата може да се допълни, аз също бих се включил, ако г-н Борисов не възразява. В този парламент тези, които се определят като десни са в количество значително по-голямо от хората, определящи се като леви. На тази среща няма да се обсъждат постове, увери Миков. Има по-важни приоритети, добави той.

БСП има поне няколко явни белега на лява партия. Освен това тя е член на ПЕС, но в същото време програмата на партията очертава ясни и добре формулирани идеи, които ще бъдат видени и в 43-то НС, отговори Миков на журналистически въпрос как се определят - леви или десни политически възгледи имат.

Лош стил е да се сватосват едни или други партии, не бива в политическото пространство да се позволяват подобни коментари, скастри журналистите лидерът на БСП.

На предишните консултации с ГЕРБ, БСП успя да постигне сближаване в позициите си само по четири от общо 18-те точки, залегнали в програмата на ГЕРБ.

Друга важна тема, която трябва да бъде обсъдена днес, е какви промени ще направят в ръководството на партията. Такава заявка дадоха на предишния пленум на БСП. Не сме обсъждали промени в Изпълнителното бюро на БСП. Това се прави само на Национален конгрес.  Изказванията на определени популярни лица от БСП, които се изявяват в публичното пространство не представят официалната позиция на партията, увери Миков.

Днес се събираме, за да структурираме работата на групата ни в 43-то НС. Стана ясно, че Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно ще бъде председател и на парламентарната група на БСП в Народното събрание.

 


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
5199 12

Свързани новини

Коментари 12

Добави коментар

2014.10.21 | 23:30

12
Приказките на Миков са като от драмата "Хан Крум": Така да им таковаме майката, че да не им таковаме майката.

2014.10.21 | 23:30

10
Най - важната причина е , че в БСП станахте крадци и захвърлихте хората на кучетата ! Направихте ги най - бедни в Европа и България последна , а вие станахте милионери ! Слуги сте на янки , турци и европедали ! Ръководството ви е от доказани боклуци ,същите като Борисов ! САМО ВОЛЕН и АТАКА са чисти !

2014.10.21 | 23:30

11
Волен е най-тъпото копеле от всички депутати до сега!

2014.10.21 | 23:29

9
Миков , слушай ! БСП е в кома ! Братя сте с ГЕРБ ! Престъпни издънки от свястната БКП ! ГЕРБ е на смъртния одър ! Тиквата е легнал със скръстени ръце и свещичката догаря ! Където е ГЕРБ , там е смъртта и мизерията ! Борисов ви ги гарантира !ГЕРБ и БСП умират обективно ! Нямате кауза освен кражбите ! КРАДЦИ и ЛЪЖЦИ СТЕ ! ПРЕДАТЕЛИ и чужди слуги ! Ръководствата са ви смес от комунисти ,крадци , педераси като Вигенин , милиционери , мутри и прости хора ! В АТАКА е ПРАВДАТА ! САМО ВОЛЕН !

2014.10.21 | 22:43

8
Бойко е българин юнак, Волен тъпак
Червен малоумник

2014.10.21 | 22:10

7
Мило Мишуенце, не се надявай , водка няма да има !!
FAKT

2014.10.21 | 22:10

6
Комунистите нищо ново не научават и нищо старо не забравят, независимо дали се обявяват за "европейско развитие на България" или за "16-та република на СССР". # Дерзайте, другари, до пълна победа на здравите сили, тъй като здравият разум отдавна си е хванал самолета . .

2014.10.21 | 21:58

5
Хаиде покажете че имате широко мислене Несте тесногръди като Р.Б

2014.10.21 | 20:29

4
В ИНТЕРЕС НА БЪЛГАРИЯ, НАПРАВЕТЕ КОАЛИЦИА...ЗАЕДНО МОЖИТЕ ВСИЧКО!!!

2014.10.21 | 19:41

3
Kvo se praviat vsichki na oshtipani momi.Nishto ne zavisi ot tiah -kvoto narediat ot Briuksel tova e !

2014.10.21 | 17:45

2
Кажете , напишете ВСИЧКИТЕ точки ! Защо ги криете ? Отново Сидеров е прав и точен ! Затова тряваше да се предават по ТВ !

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини