Реклама възпитава китайските туристи с лоши примери (видео)

  • 21 октомври 2014 13:07

  • 1827
  • 0
Реклама възпитава китайските туристи с лоши примери (видео)
©

Реклама с панда, която уринира на крайбрежна алея в Сидни, обиди китайските туристи, за които е била предназначена, и се наложило да бъде редактирана, а по-късно и спряна.

Идеята на клипа, създаден от държавната китайска телевизия CCTV, е била да покаже на китайците кое от поведението им зад граница е неприемливо за страната домакин и да ги призове да бъдат по-учтиви в чужбина.

Видеото е заснето на пристанището в Сидни, Австралия, като главният герой - симпатична панда, спи върху пейка, хвърля пластмасови отпадъци върху тревата, пречи на останалите туристи да се снимат и рисува със спрей по дърветата.

Помни, че светът те наблюдава, бъде добра панда, бъди добър турист, е обобщаващото послание към китайския зрител, пише dnevnik.bg.

В крайна сметка излъчването на рекламата било спряно дори в редактирания - без момента с облекчаването на пандата, вариант.

Днес Китай има повече туристи от която и да било друга страна в света. През 2014 г. 116 милиона китайски туристи ще са пътували в чужбина, а в своите пътувания ще са изхарчили 155 милиарда долара. Разходите им са се увеличили с повече от 20% в сравнение с 2013 г. Предпочитаните им дестинации са Австралия, Южна Корея, но все повече и повече Европа и САЩ. В рамките на пет години китайските туристи ще надхвърлят половин милиард годишно, сочат прогнозите на страната.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1827 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини