"Умен" чадър известява къде се намира

  • 21 октомври 2014 12:48

  • 1268
  • 1
"Умен" чадър известява къде се намира
© Getty Images/Guliver

Производител на луксозни чадъри в партньорство с компания за проследяващи Bluetooth технологии е създал първия “умен” чадър, пише Gizmag, цитиран от Фокус.

Той е оборудван със сензор с големината на кибрит, какъвто обикновено се интегрира в ценни предмети като ключове и портфейли. В устройството има Bluetooth модул, който му позволява да съобщи местоположението си на притежателя на съответното мобилно приложение.

Така собствениците на загубени чадъри биха могли да ги проследяват. Наред с високотехнологичните си качества, чадърът е конструиран да издържа на вятър с висока скорост. Разработени са два модела, като единият издържа на пориви със скорост до 80 км/ч, а другият до 112 км/ч.

Собствениците на загубен “умен” чадър разполагат с две възможности да го открият. Те биха могли да отворят мобилното приложение и да натиснат бутон “Намери”, като обхватът на търсене е между 15 и 30 метра.

Чадърът излъчва мелодия, но ако това не е достатъчно, собственикът може види местоположението му на карта в приложението. Наред с това търсенето може да се проведе с помощта на онлайн общността на собствениците на такива чадъри.

Последвайте канала на

1268 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2014.10.21 | 13:50

1
Ми дайте го на сидерунгела че се самозабрави от обикаляне по света със държавни пари да знае поне каде се намира

Добави коментар

Водещи новини