Вижте колко пространство спестяват колоездачите (снимки)

  • 21 октомври 2014 12:42

  • 2514
  • 4
Вижте колко пространство спестяват колоездачите (снимки)
©

Един латвиец от организацията Let’s Bike It реши да се „облече“ колелото си в автомобил, за да покаже на шофьорите в Рига колко излишно пространство заемат колите им, пише сп. "Обекти", позовавайки се на Bored Panda.

Погледната отстрани, ситуацията изглежда наистина абсурдна. Цветните рамки показват колко огромно място заема 1 човек в автомобила си по време на пиковите часове.

Същевременно велосипедите могат да намалят задръстванията, спестявайки доста място. С това обаче ползите им не се изчерпват. Колелетата не замърсяват околната среда и позволяват на собствениците им, които иначе седят по цял ден на бюро в офиса, да се упражняват.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
2514 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2014.10.22 | 11:42

4
Ако ви кажа че да ходиш пеш е още по хубаво няма да повярвате ! Опитайте преди да ми сложите минус !
Владо

2014.10.22 | 09:31

3
Истината е че започнахме да се самозабравяме и превъзнасяме !Забравихме времето когато и велосипеда беше мечта!
Аз!

2014.10.22 | 09:31

2
Хайде стига вече с тези велосипеди: колко място спестявали, колко били екологични и т.н. Направете им вело алеи на тротоарите, където минават по-малко от 1 човек на час, като премахнете всички рекламни билбордове. Тротоарите са достатъчно широки и е абсолютно възможно. Нека всички, които искат да живеят екологично да се заселят в изоставените български села и да си живеят природосъобразно. Да си садят еко и био зеленчуци, да си ги копаят и да си ги ядат със здраве. Да си карат велосипедите и каруците и да се радват на живота. Аз не искам, всички да миришем на пот, докато въртим педалите по улиците и да си се вмирисваме на работното място!
На #2

2014.10.21 | 21:23

1
Значи си мръсен педераст и заслужаваш да бъдеш набучен на кол !

Добави коментар

Водещи новини