Кръгла маса ''Сицилианският театър и преводът му на български език''

  • 21 октомври 2014 12:34

  • 805
  • 0
Кръгла маса ''Сицилианският театър и преводът му на български език''
©

„Сицилианският театър на италиански и на диалект и преводът му на български език. Проблеми, особености и решения“ е заглавието на Кръглата маса, която ще се проведе на 21 октомври от 18:00 ч. в кинозалата на НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ на ул. „Г. С. Раковски“ 108А.

Събитието е част от програмата, организирана от Италианския културен институт в София в рамките на XIV Седмица на италианския език по света (20-25 октомври 2014), под почетния патронаж на президента на Републиката, чиято тема е "Да напишем новата Европа: италианската издателска дейност, автори и читатели в дигиталната ера".

Модератор на събитието ще бъде Даниела Илиева, известен преводач на сицилиански театър, а в Кръглата маса ще вземат участие други български експерти в сферата. Студенти от Академията ще прочетат няколко откъса от театрални текстове, преведени на български. Ще участва също и г-жа Нели Йорданова, преподавател по италиански език в 30 СОУ „Братя Миладинови“, която е подготвила кратко представление със своите ученици: финалът на комедията в три действия „Сицилия… Okay! Лелята от Америка“ на Пипо Спампинато!

Последвайте канала на

805 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини