Първа самостоятелна изложба на Теодора Проданова - ТЕО

  • 21 октомври 2014 12:26

  • 1360
  • 0
Първа самостоятелна изложба на Теодора Проданова - ТЕО
©

В столичната галерия “Еделвайс” на 23-ти октомври от 19.00ч. ще бъде открита първата самостоятелна изложба на Теодора Проданова - ТЕО.

Теодора е родена в София през 1963 и завършва гимназия и Висш Институт за Архитектура и Строителство.

С живопис се занимава от 15 години, а ценителите на изобразителното изкуство я познават от колективните изложби, в които участва.

Намира въпроса за стила на рисуване сковаващ и поставящ граници, а промяната за съществен елемент от процеса на развитие. Рисува картини с релефна структура, които са абстрактни или напомнят природни форми. Чрез комбиниране на обемни елементи, цветни мазки с различна интензивност, непрозрачни и прозрачни слоеве, полагане и отнемане на материал и работа с разнообразни средства иска да създаде динамични картини, изпълнени сякаш на един дъх. “Интересувам се от ефекта на светлината върху релефните форми – споделя ТЕО“.

Резултатът – емоционални импровизации с пейзажни и фигурални елементи.

Целта на ТЕО е постигане на пълна вътрешна свобода, премахване на границите, които сама си поставя, за да изгради свят на вдъхновяващо въображение.

Изложбата в галерия „Еделвайс“ ще продължи до 15-ти ноември. За да видят всичките 30, непоказвани досега платна, на откриването са поканени всички любители на изящното и провокиращо изкуство.

Последвайте канала на

1360 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини