Турция с по-строги мерки срещу нарушаването на обществения ред

  • 21 октомври 2014 10:25

  • 905
  • 0
Турция с по-строги мерки срещу нарушаването на обществения ред
©

Турското правителство затяга мерките срещу нарушаването на обществения ред.

Всички демонстранти, които покриват лицата си, ще бъдат арестувани, а нападенията с коктейли "Молотов" ще бъдат третирани като бомбени нападения, заяви премиерът Ахмет Давутоглу.

За всеки изгорен или повреден автомобил ще изпращам по 10 бронирани автомобила със сълзотворен газ и водни оръдия, срещу вандалите, подчерта Давутоглу.

Мерките бяха включени в дневния ред на правителството заради бурните демонстрации на кюрдите във връзка с град Кобане и сблъсъците с властите, при които досега загинаха 36 души, десетки бяха задържани, а в няколко провинции на страната бе обявен комендантски час, съобщава БНР.

Във връзка с демонстрациите правителството, съместно с вътрешното министерство, подготви законопроект за вътрешната сигурност, който ще бъде внесен за гласуване в парламента. В него се предвижда силно завишаване на пълномощията на полицията за употреба на силови действия при обществени демонстрации.
В същото време се твърди, че приемането на новия законопроект за вътрешната сигурност ще засили напрежението сред обществеността, включително сред кюрдските движения, срещу политиката на правителството.
 

Последвайте канала на

Десислава Станева
905 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини