Мартин Димитров: ГЕРБ не би трябвало да води разговори с БСП

  • 21 октомври 2014 09:14

  • 2184
  • 7
Мартин Димитров: ГЕРБ не би трябвало да води разговори с БСП
© Булфото

България трябва да състави силно дясноцентристко правителство без БСП, ДПС и "Атака", които са основната причина за проблемите днес, включително за издънения бюджет. Поканите, които ГЕРБ отправиха към БСП, за мен лично са силно смущаващи.

Това заяви пред БНР Мартин ДимитровМартин Димитров Мартин Димитров е български политик, председател на СДС от декември 2008 г., съпредседател на ПГ на от Реформаторския блок. Според него разговори с БСП и ДПС не би трябвало да бъдат водени. Днес екип на Блока отива на среща в Министерството на финансите за бюджета. Димитров посочи какви са очакванията им. "Една от най-важните задачи на следващия парламент и правителство е актуализацията на бюджета. Такава актуализация трябва да има, тъй като предишното мнозинство и кабинетът "Орешарски" целенасочено са допуснали неточности и са увеличили изкуствено заложените приходи в бюджета, което води до огромен дефицит в момента. Най-много ни притеснява това, че в предложената до момента актуализация от страна на служебния кабинет дефицитът, който ще се образува в края на 2014-а, е 4 процента. Това означава, че ЕК ще започне процедура по свръхдефицит и че България ще бъде санкционирана. Основната теза, с която отиваме да проведем тази среща, е как за бюджета за догодина, тъй като за тази година нещата вече са изпуснати, как догодина България да се върне към финансовата стабилност и ниските дефицити като условие за икономическо развитие", разкри Димитров.

"Няколко неща са много важни. Едното е – ние сме против всякакви данъчни увеличения, тъй като те само биха увеличили сивата икономика, т.е. никакви увеличения на данъци. Второто условие е – решително намаляване на дефицита в бюджета под 3%, което да отговаря на европейските изисквания, като гаранция за финансова стабилност и връщане на България към икономическия растеж. Разговорът в министерството има за цел да разкрие пропуските в досегашното изпълнение на бюджета. Той ще е чисто експертен. А в консултациите акцентът трябва да е за бъдещето", каза още Димитров.

Той подчерта, че искат пълно разследване за КТБ и отговорност. Много е важно да има максимална публичност, добави бившият лидер на СДС и призова БНБ да излезе с резюме на одитния доклад, което да съдържа най-важните факти.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2184 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
до горното нищо

2014.11.15 | 11:22

7
Пасторче,ама ние не те харесваме,бе Ти си едно голямо кречетало,лобист и въобще едно голямо нищо,което се смята,че е голямо нещо

2014.11.15 | 11:22

6
Фъфляк,кой те пита бръсне ли се владика !
Дедо Гиц

2014.11.15 | 11:22

5
Мартине, правителство трябва да се направи. Защо вие не мислите за България, а само как да извивате ръцете на Борисов за постове, разни други неща, които да ви донесат лична изгода. Ако наистина сте десни, помислете и сменете тактиката в полза роду, в противен случай спрете да говорите.

2014.11.15 | 11:22

4
Това шопско педерясче,никой не го смята за нищо.

2014.11.15 | 11:22

3
Този нещастник е от типа на Сугарето. Абсолютно независим т.е. нищо не зависи от него, ама изразява "компетентното" си мнение публично. БОКЛУК! ! !
Рая

2014.10.29 | 00:47

2
Аман от ,,професори".Стига си говорил глупости Мартине. Сега ще се види кой сват ,кой на булката брат.Ще се види колко сте патриоти,колко сте обединени в името на България и колко цените делата на Левски и Ботев или лицемерно се кланете пред тях на всяко национално събитие.
пърдан пънев

2014.10.21 | 15:16

1
кой си ти бе ...ади у лево

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини