Божидар Димитров: Коалицията няма да е безпринципна

  • 20 октомври 2014 18:50

  • 2633
  • 7
Божидар Димитров: Коалицията няма да е безпринципна
©

Привърженик съм на съставянето на широка коалиция. Страната трябва да се управлява. България не може да си позволи да стои без управление като Белгия. Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ историкът проф. Божидар Димитров, който бе министър без портфейл в кабинета "Борисов".

Нормално е преговорите да се водят първоначално на експертно равнище. Накрая шефовете идват, решават нерешените въпроси и подписват споразумение, коментира проф. Димитров.

Безпринципна коалиция имахме миналия път - коалицията БСП-ДПС. Днес не виждам безпринципна коалиция, дори да бъде между ГЕРБ, Реформаторския блок, БСП и Патриотичния фронт. Различията им не са по принципни, а по технократски въпроси, като например да строим ли, или да не строим АЕЦ "Белене", заяви историкът.

Проф. Димитров е убеден, че преговорите ще доведат до съставяне на правителство, а няма да се стигне до варианта нови избори.
Според него след 43-тото Народно събрание страната ни "ще узрее" за президентска република.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2633 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2014.11.07 | 06:34

7
У нас има само две партии ! АТАКА и останалите партии с ,различни бандити в тях ! Абсолютни боклуци , докарали България до разруха - последна в Европа , а българите най - бедни !Искат да продължат грабежа ! Затово ИЗБОРИ ДО ДУПКА докато АТАКА и ВОЛЕН дойдат на власт ! НЯМА ДРУГ ИЗХОД ЗА НАС !

2014.11.07 | 06:34

6
Тоя Божидар съвсем е сдал багажа ! Изперкал и купен дъртофелник !Купчината лайняна от партии бандитски / без АТАКА / , с една ТИКВА ПРОСТА и ПРОГНИЛА цопната отгоре , коятао я гонихме с камъни , да сме и казвали широка коалиция ?! Бах ти идиотщината ! Пак искат да ни грабят тия изроди ! ИЗБОРИ докат не изберем ВОЛЕН и АТАКА да управляват БЪЛГАРИЯ !
уточнение

2014.10.21 | 13:54

2
Христо Ботев: "Всяко едно правителство е заговор, съзаклятие срещу свободата на човечеството."..........и след толкова години няма промяна

2014.10.29 | 10:42

5
Е,да минем към анархизъм ли,според теб?Някакво управление все трябва да има,добро или лошо.Няма по-лошо нещо за една страна,да няма управление,чрез управление са се зародили и държавите,така се въвежда и ред.

2014.10.29 | 10:41

4
Да бе Божо, минус и минус дават плюс но само в математиката. В политиката са си два минуса.

2014.10.24 | 21:46

3
така де така , все някакви принципи има , повечето са за въвеждане на РЕД от който се пълнят джобовете на властниците , а великите певци / медиите / трябва да ги възпяват като СИЛНИ и СПРАВЕДЛИВИ държавници , а СИГУРНОСта е да убеждава ? най често с бой не съгласните с закона /грабежа / . Ако ВИЕ му казвате ДЪРЖАВА ,то Ми позволете да Не съм съгласен , територия за грабеж е далеч по точно

2014.10.21 | 11:00

1
BOJIDARE TI SI DUPEBLIGEZ NA TIKVATA BOIKO,VSICHKI GO ZNAEM CHE SI I TI ALCHEN IDIOT

Добави коментар

Водещи новини