Одитният доклад за КТБ е внесен в БНБ

  • 20 октомври 2014 18:41

  • 4653
  • 9
Одитният доклад за КТБ е внесен в БНБ
©

Току-що в БНБ бе внесен одитният доклад за качеството на активите на поставените под специален надзор КТБ и ТБ "Виктория", научи БТА от Централната банка. Днес бе крайният срок.

Одитният доклад е изготвен от три независими одиторски компании - "Делойт одит","Ърнст енд Янг" и "Афа". Резултатите от доклада и последващите действия на БНБ се очаква да бъдат обявени в следващите дни.

При поставянето на двете банки под специален надзор БНБ възложи на квесторите в банките да осигурят извършването на  проверка на активите и пасивите на банковата група. При проверката на КТБ бе установено, че по кредити с общ размер 3,5 млрд. лв. от общ кредитен размер на банката от 5,4 млрд. лв. липсва съществена информация за финансовото състояние на  кредитополучателите. Това наложи възлагане на трите независими одиторски компании на пълна проверка на всички активи в КТБ - кредити, инвестиционен портфейл, сгради.

Според разписаната в Закона за кредитните институции процедура, ако изискванията за собствен капитал според  европейския регламент не бъдат покрити, лицензът на КТБ би трябвало да бъде отнет.

От БНБ заявиха, че до момента няма представен в Централната банка план за оздравяване на КТБ от страна на основните й акционери.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4653 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар
малката истина....

2014.10.22 | 18:20

9
КТБ я източиха тези които управляваха последните 2 г. - БСП,ДПС и АТАКА! Какво ми умувате и лъжете. Досега умишлени фалити на банки сме имали само по време на УПРАВЛЕНИЕ НА БСП И ДПС,мекеретата атаклъ се вклщчиха за КТБ! Това го показват докладите и анализите от преди един месец и се мълчи пак!!!!!

2014.10.22 | 18:20

8
Няма по - голям крадец от главния минетчия и сюнетчия РАПОН БЕЙ ТЮРКОГЛУ ! ТИКВАТА на свинете ! Те обичат ТИКВИ , особено ПРОСТИ от Банкя ! XAXAXAXA ! НАЦЕПЕНИ и накълцани на ситно ! Ритайте ги навсякъде , където ги видите ! Ще окраде Мутрата и други банки !Прокълнати са тези престъпници ! Правят ни живота невъзможен !

2014.10.22 | 18:19

7
Този крадец ТИКВАТА трябва да бъде арестуван ! БАНДИТ Е !За какво ни е тая уродлива и грозна ГЕРБАДЖИЙСКА мутра РАПОН БЕЙ Борисов ! Мутромилиционерски идиот ! Ще ми увеличава тока , ще ми влошава живота, ще се прегръща с Ердоган , Доган и Местан , ще ме прави овчар , ще му слушам лъжите и тъпотиите , ще го гледам как краде с Цветелина , ще си играе мачлетата, ще реже лентички , ще ме срами пред света , защото е простак !Бах ти управлението ! Ай сиктир !!!САМО ВОЛЕН ! САМО АТАКА !

2014.10.22 | 18:19

6
ГЕРБ е на смъртния одър ! Тиквата е легнал със скръстени ръце и свещичката догаря ! Където е ГЕРБ , там е смъртта и мизерията ! Борисов ви ги гарантира !ГЕРБ умира обективно ! Нямат кауза освен кражбите ! КРАДЦИ и ЛЪЖЦИ СТЕ ! ПРЕДАТЕЛИ и чужди слуги ! Ръководството ви смес от комунисти , милиционери , мутри и прости хора ! В АТАКА е ПРАВДАТА ! САМО ВОЛЕН !
брат Му на Винету

2014.10.22 | 07:38

4
кой сви парите на простия народец , ми то вече е ясно като бял ден
алоо АТАКИСТИ...

2014.10.22 | 11:53

5
Абе,лайномет загубен,разбрахме че ти плащат да пишеш лъжи и малоумщини! Курвата сидеров ли ти плаща или Бардаков проститутката,за да се отблагодарят на СерГея и Доган ,които са истинските ликвидатори на КТБ???
Бойко ТИКВАТА ПРОСТА , ох,ох,ох

2014.10.22 | 07:38

3
Никуй ни мъ ще вааааа ! И ВОЛЕН даже , а как хубавомайбеше ! КЕФ ! Язък за минетите дет праих на Местан! Стри ми се езика и сига ни мога да сплюя , само ГЪЛТАМ ! ПАК съ омацах !

2014.10.22 | 07:38

2
да ви сeра в yстата на всичките
007

2014.10.21 | 08:06

1
Браво на такива апаши.Е...а мамата на народа. Сега Боки ще ни накара да им ги платим. И виновни както винаги няма да има.Браво на малоумния ни народ търпящ собствените си убиици,

Добави коментар

Водещи новини