Юлий Павлов: Съставянето на правителство е 50 на 50

  • 20 октомври 2014 18:27

  • 1000
  • 1
Юлий Павлов: Съставянето на правителство е 50 на 50
©

Политическите сили, с които ще има втори кръг от преговори за съставяне на правителство, са малко странни. Това коментира в предаването „Нещо повече“ по БНР социологът Юлий Павлов.

Много от анализаторите смятаха, че най-логично би било правителство между ГЕРБ, Реформаторския блок и Патриотичния фронт. Поради ред причини такова правителство също не излезе безпроблемно, тъй като реформаторите поставят доста изисквания, някои от които са логични, но събрани накуп вече стават доста претенциозни. Изглеждаше, че Патриотичният фронт ще поставят по-малко проблеми. Но там пък има много въпроси от политически характер, заяви социологът.

Днешното решение с кого да се проведе втори кръг от преговори поставя въпроси, вместо да даде отговори, смята Юлий Павлов.
Включването на лява партия би затруднило изключително много съставянето на обща програма на правителството. Ако ПФ или РБ не се споразумеят с ГЕРБ, то включването на АБВ не е достатъчно. Абсолютно същите разсъждения са валидни, когато БСП са включени в управлението.

Социологът смята, че има още много път да се извърви и много препятствия да бъдат преодолени до сформирането на правителство: За мен все още съставянето на правителство е 50 на 50. Както може да се състави правителство, така може да се отиде на предсрочни избори доста скоро.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1000 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
уточнение

2014.10.21 | 12:35

1
Христо Ботев: "Всяко едно правителство е заговор, съзаклятие срещу свободата на човечеството."

Добави коментар

Водещи новини