Шефката на ДСК напуска БСК заради исканата оставка на ръководството на БНБ (обновена)

  • 20 октомври 2014 16:51

  • 3218
  • 3
Шефката на ДСК напуска БСК заради исканата оставка на ръководството на БНБ (обновена)
© Булфото

Главният изпълнителен директор на Банка ДСК Виолина Маринова е заявила намерението си да подаде оставка като член на УС на Българската стопанска камара (БСК), съобщиха от банката.

Причината за това е несъгласието на Маринова с искането на синдикатите и сдруженията на работодателите, в това число и на БСК, за оставката на УС на БНБ и на главния гуверньор Иван Искров. Според Виолина Маринова позицията на БСК крие сериозен риск от разклащане на устоите на българската банкова система.

От банката посочват, че през последните месеци на усложнена обстановка около ситуацията с КТБ Маринова се е въздържала от  публични изявления и коментари. "Не мога да позволя нито моето име, нито авторитетът на Банка ДСК да бъдат свързани с опити за  нагнетяването на напрежението в банковата сфера", посочва Маринова, цитирана в прессъобщението на банката.

От Управителния съвет на БСК разпространиха позиция до медиите във връзка с изявлението Виолина Маринова: "Българската стопанска камара месеци наред прави целенасочени опити да възстанови доверието в банковата система, като предлага решения за спасяването на банковата група КТБ. Заедно с останалите работодателски и синдикални организации, БСК създаде Експертен консултативен съвет, който да даде решения за възстановяване на доверието в банковата система.

Направени бяха множество опити за диалог с БНБ по въпросите за състоянието на КТБ, включително и на експертно ниво. За съжаление, до момента е налице бойкот на опитите за намиране на общо решение, което да е в полза на гражданите, бизнеса и в защита на финансовата стабилност на страната ни.

БСК отчита огромната роля на г-жа Маринова за развитието на банковия сектор у нас и признава с респект професионалната експертиза, личната й компетентност, включително и като успешен мениджър. Приемаме личните и професионални аргументи на г-жа Виолина Маринова да се оттегли от управлението на камарата и изразяваме съжаление, че с нея ни разделя въпрос, по който постигнаха обединение всички национални синдикални и работодателски организации", се казва в позицията.

Екипът и ръководството на БСК изразяват увереност, че въпреки различията по управлението на банковата система, г-жа Маринова ще остане партньор на работодателската организация в интерес на предприемачите и трайните решения за просперитета на обществото ни.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3218 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Валентин

2014.10.31 | 15:15

3
На тая богаташка не и е читава работата, щом заплашва с оставка. Явно и се иска положението в БНБ да е същото за да не и спрат паричките....
BOIKYYGLY HANUMATA NA DOGANG GALTA TURSKA SPERMA

2014.10.22 | 18:00

2
da bade ra3sledvana,kakto i kurvata boika
служител на дск

2014.10.22 | 15:18

1
тая баба за нищо не става щом закриват офиси на дск и намалят заплати на служители

Добави коментар

Водещи новини