Разбиха престъпна схема за продажба на маркирано гориво (снимка)

  • 20 октомври 2014 13:47

  • 1625
  • 0
Разбиха престъпна схема за продажба на маркирано гориво (снимка)
© Агенция "Митници"

Престъпна схема за продажба на маркирано гориво разкри мобилна митническа група в гр. Варна. Схемата е представлявала верига за доставка на маркиран газьол на новорегистрирани фирми-бушони, препродажба на горивото и закриване на фирмите след това, съобщиха от Агенция "Митници".

Горивата са препродавани минути след разтоварването им още в деня на доставката. Маркираният дизел е бил претоварван в еднотонни пластмасови съдове в микробуси, маскирани като хладилни превозни средства. Складовите бази са били различи при всяка доставка - от частни домове в центъра на Варна, през обитаеми къщи във вилната зона на града, до необитаеми постройки в близко село.

По селекция на сектор „Акцизни дейности" на дирекция „Митническо разузнаване и разследване" на Агенция „Митници" през седмицата е проверена фирма-получател на маркиран газьол във Варна.

След оперативни действия на мобилна митническа група от Централно митническо управление в събота е установено получаването на гориво и последвалата доставка на същото на друг адрес. Задържани са два микробуса с маркирано гориво в резервоарите. Микробусите са превозвали общо 4 тона от същото гориво. На мястото на доставката са задържани други 9 тона маркиран газьол, съобщиха от Агенция „Митници“.

При операцията са задържани общо 13 тона маркирано гориво, от които са взети проби за лабораторен анализ, както и двата микробуса за обезпечаване. Ще бъдат съставени актове по ЗАДС. Работата по случая продължава, за да се докаже от колко време е действала престъпната схема.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1625 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини