Нигерия се избави от ебола, обяви СЗО

  • 20 октомври 2014 13:30

  • 1226
  • 1
Нигерия се избави от ебола, обяви СЗО
© Getty Images/Guliver

Световната здравна организация обяви, че в Нигерия вече няма ебола, след като за последните 42 дни не са регистрирани нови случаи на болестта, съобщи Ройтерс.

Представителят на СЗО за Нигерия окачестви постижението като "Забележително успешна история, която показва на света, че ебола може да се овладее", цитира БНР

В болница в Стокхолм беше хоспитализиран мъж със симптоми на ебола. Той е пристигнал на международното летище в шведската столица с полет от Близкия изток. Предполагаемият болен ще бъде изследван обстойно през следващите дни.

Междувременно френският външен министър Лоран Фабиюс се обяви против идеята за прекъсване на полетите до страните, обхванати от епидемия от ебола, предаде Франс прес.

Унищожаването на мостовете с тези страни, прекъсването на авиовръзките с тях би било огромна глупост, заяви Фабиюс. Според френския първи дипломат подобна стъпка може да доведе до таен превоз на хора от тези страни, в резултат на което вирусът ще се разпространи още по-бързо в Европа.

Изявлението на Лоран Фабиюс бе по повод искане на профсъюза на стюардите и стюардесите от "Ер Франс" за прекъсване на полетите до Конакри заради ебола.

Последвайте канала на

1226 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Неизненадан

2014.10.20 | 14:31

1
Е що да не се избави...кво толко!? Това си е просто...ебола неква, не комунизъм.

Добави коментар

Водещи новини