Facebook осигурява връзка с близки при бедствия

  • 20 октомври 2014 13:01

  • 1290
  • 0
Facebook осигурява връзка с близки при бедствия
©

Facebook пуска услуга, която ще дава възможност на потребителите уведомяват близките си, че са добре в случаи на стихийно бедствие. Информацията е публикувана в блога на компанията, без обаче да се уточнява кога функцията ще бъде достъпна, предава БТА.

Услугата е наречена Safety Check и ще бъде достъпна по целия свят за всички потребители от всички типове устройства, включително от "обикновените" мобилни телефони, каквито все още много хора използват за достъп до Facebook, особено в развиващите се страни.

Хората вече използват Facebook, за да съобщят на приятелите си, че са в безопасност след природни бедствия и катастрофи, но услугата Safety Check трябва да улесни потребителите, пише сп. "Обекти".

След като функцията бъде активирана, тя ще определя местоположението (по профила в социалната мрежа) и по този начин ще установява дали потребителят е в район на бедствие.

След това той ще получава съобщение "всичко ли е наред", на което ще може да отговори "аз съм в безопасност". Отговорът автоматично ще бъде разпространен до приятелите и ще се появи в лентата на страницата на потребителя.

Компанията е решила да предложи тази функция заради разрушителните събития в Япония от 2011 година, когато от цунами и земетресение пострадаха над 12 500 души.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1290 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини